930 x122 grota rece

bust

UN BUST AL COMPOZITORULUI DINU LIPATTI VA FI DEZVELIT ÎN LEORDENI

În perioada 25-26 noiembrie 2019, Muzeul Județean Argeș va organiza Premiile Muzicale “Dinu Lipatti”, festival-concurs național ajuns la ediția a VII-a.

Citiți și: Vrei un salariu sigur? Poliția Română scoate sute de posturi la concurs din sursă externă

Cu această ocazie, Muzeul Județean a realizat și un bust al marelui compozitor și pianist Dinu Lipatti, asta după ce anul trecut Consiliul Județean Argeș a devenit proprietar al casei memoriale Dinu Lipatti.

Este singurul bust pe care îl va avea în România marele pianist, acesta urmând să fie amplasat în fața Casei Memoriale din comuna Leordeni. Bustul va fi dezvelit pe 26 noiembrie, cu prilejul Galei Laureaților Premiile Muzicale “Dinu Lipatti”.

Citiți și: Argeș. Creșa care se învârte după soare angajează

Premiile Muzicale ”Dinu Lipatti” vor avea lor în trei centre culturale din Pitești, după cum urmează:

-secțiunea pian – Școala Populară de Arte şi Meserii;

-secțiunea canto – Centrul Cultural Județean Argeș (fostul Cinema “Lumina”);

-secțiunea vioară – Liceul de Arte „Dinu Lipatti”.

Competiția li se adresează elevilor și studenților cu vârste cuprinse între 8 și 25 de ani (vioară și pian), respectiv 14-25 ani (canto clasic). Concursul le este deschis atât soliştilor, cât şi formaţiilor cu până la cinci membri, pentru fiecare secţiune de concurs. Participanții pot fi studenţi ai universităţilor muzicale din România (de stat sau particulare), elevi ai liceelor de muzică, elevi ai şcolilor populare de artă și ai altor forme de învățământ muzical. Înscrierile se fac până pe 18 noiembrie 2019.

Concurenții înscriși vor susține probele de concurs în prima zi, respectiv 25 noiembrie, ultima zi, 26 noiembrie, fiind dedicată Recitalului Final și Galei Laureaților.

Gala Laureaților va avea loc la Casa Memorială Dinu Lipatti de la Fundățeanca, în memoria marelui pianist și compozitor român.

După un debut regional, în 2013, festivalul-concurs “Dinu Lipatti” a atras – în cei 5 ani ai săi de existență – concurenți din ce în ce mai numeroși și valoroși, bucurându-se de o creştere a notorietăţii în rândul tinerelor talente și al îndrumătorilor acestora din întreaga țară. Reputația din ce în ce mai bună a festivalului a adus alături de organizatori, în juriu, nume de referință ale muzicii românești. Concursul a debutat cu 25 de participanți, ajungând să atragă la ultimele ediții între 70 și 80 de concurenți.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3