SMART KIDS 930X122

centrul cultural mioveni

ZIUA MUZEELOR ȘI ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI, ÎN MIOVENI

Ziua Muzeelor și Ziua veteranilor de război, în Mioveni. Sâmbătă, 18 mai 2019, de la ora 10, la Casa de Cultură Racovița vor fi organizate Ziua internațională a muzeelor și Ziua veteranilor de război.

Citiți și: Managerul Centrului Cultural Mioveni atrage sponsorizări de zeci de mii de euro!

Organizatori sunt Consiliul Local, Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Asociația Ordessos.

Participanții vor putea vizita colecția publică etnografică „Prof. Constantin Năstase”, găzduită în Cula Racovița. Vor urma momente artistice oferite de Corul veteranilor militari din Argeș și de ansamblul folcloric Dorulețul al Centrului Cultural Mioveni.

Citiți și: Se anunță un spectacol de zile mari! Artiști de renume urcă pe scenă

La eveniment va fi prezent și generalul de brigadă în retragere prof. Constantin I. Năstase, cel mai în vârstă erou al Mioveniului (foto). Click pe imagine pentru mărire:

Ziua veteranilor de război este sărbătorită în fiecare an pe 29 aprilie, amintind de data la care, în 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de ”veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război.

Ca urmare a sărbătorilor pascale, aniversarea veteranilor a fost amânată, iar autoritățile locale din Mioveni au decis ca această zi să fie marcată pe 18 mai 2019.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90