- Publicat de: admin
- 4-10-2015, ora 9:00
- Food and drink
3 ALIMENTE CARE DEVIN TOXICE ATUNCI CÂND SUNT REÎNCĂLZITE
Este bine de ştiut că unele alimente își schimbă compoziția și își pierd proprietățile nutritive, multe dintre ele devenind chiar toxice, atunci când sunt reîncălzite. Iată 3 exemple de astfel de alimente:
Citiți și: Aceste persoane pierd jumătate din banii de la stat!Ciupercile
Ciupercile sunt ideale pentru organism consumate imediat după preparare, iar în cazul în care rămân neconsumate cel mai bine ar fi să le mâncăm reci. Acest lucru este valabil și în cazul în care au fost preparate supe sau mâncăruri care conțin ciuperci. Atunci când sunt reîncălzite ciupercile își schimbă compoziția de proteine și implicit gustul. În urma schimbării acestor compoziții pot să apară o varietate de probleme digestive (balonări, crampe abdominale sau diaree), iar beneficiile lor asupra sănătății vor fi practic inexistente.
Citiți și: Mărcile de alimente cel mai des falsificate. Cum facem diferențaCarnea de pui
Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul cărnii de pui, motiv pentru care este indicat să nu o consumați reîncălzită. În cazul în care nu puteți evita acest lucru, cel mai bine este să o încălziți la o temperatură joasă timp de mai multe minute.
Spanacul
Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrați, care în momentul reîncălzirii se transformă în nitriți. Aceștia sunt potențial cancerigeni pentru corpul uman. Cel mai indicat ar fi, așadar, să serviți o mâncare de spanac imediat după ce a fost făcută, pentru a vă bucura de beneficiile spanacului. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)