NOR CURIER 930X122

alimente

IATĂ ALIMENTELE CARE TE FAC SĂ-ŢI FIE MEREU FOAME

Nutriţioniştii susţin că există o serie de alimente care fac doar să păcălească organismul că mai are nevoie de substanţe nutritive, ducând astfel la consumarea excesivă de alimente şi implicit la îngrăşare. Astfel, cei care doresc să slăbească sau cei care pur şi simplu nu doresc să se îngraşe, trebuie să evite să consume alimentele următoare:

Citiți și: Vouchere de Paști. Suni și intră banii!

Cafeaua

Specialiştii spun că pofta de dulce este stimulată foarte puternic de cofeină şi că, mai mult decât atât, după consumarea cafelei organismul simte o stare de foame foarte acută din cauza interacţiunii cafelei cu sucul gastric.

Citiți și: Când intră banii pe carduri în luna aprilie! Este oficial

Sucurile de fructe

Aceste produse elimină partea fibroasă a fructelor, fiind foarte bogate în zaharuri. Ele favorizează apariţia stării de foame la foarte scurt timp după consum şi cresc pofta de grăsimi saturate şi de carbohidraţi. Mai bine optaţi pentru fructe întregi.

Pâinea albă

Nutriţioniştii afirmă că pâinea albă nu conţine nici pe departe o cantitate optimă de fibre pentru corp şi că nu este percepută deloc senzaţia de saţietate după consumul ei. Totodată, nivelul glicemiei din corp creşte excesiv de mult pe fondul consumului de pâine albă, ceea ce duce la un dezechilibru în organism.

Alcoolul

Alcoolul scade nivelul leptinei (hormon care limitează senzaţia de foame) și al carbohidraţilor şi deshidratează organismul. După ce ai consumat alcool senzaţia de foame va fi mai accentuată. (Sursă: lyla.ro, foto: dietetik.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3