930 x122 grota rece

bratianu

ABSOLVENTĂ DE ”BRĂTIANU”, SOLISTĂ LA FILARMONICA PITEȘTI

Absolventă de ”Brătianu”, solistă la Filarmonica Pitești. Joi, 13 decembrie 2018, de la ora 19, Filarmonica Pitești va organiza la sediul său de la Centrul Multifuncțional o seară de operă, operetă și balet.

Citiți și: „Generalul” Tudosoiu, luat la „rost” de un elev de la „Brătianu”/ „Ce este un inspector?”

În prima parte, orchestra simfonică a Filarmonicii, dirijată de Răzvan Apetrei, va interpreta, în premieră în Pitești, baletul „Pulcinella” de Igor Stravinski.

Soliști ai acestui balet vor fi Daniela Bucșan (soprană), Bogdan Lupea (tenor) și Iustinian Zetea (bas).

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

În partea a doua, va avea loc un program spumos de operă și operetă: Johann Strauss Jr. – Uvertura la „Liliacul”, Johann Strauss Jr. – Mein herr marquis, aria Adelei din „Liliacul”, Johann Strauss Jr. – Entr’acte la actul III din opereta „Liliacul”, Johann Strauss Jr. – Spiel ich die Unschuld vom Lande – arie din opereta „Liliacul”, George Bizet – Entr’acte la actul IV din opera „Carmen”, Jacques Offenbach – Cântecul păpușii, aria Olimpiei din „Povestirile lui Hoffmann” și Johann Strauss Sr. – Marşul lui Radetzky.

Solista acestei părți va fi soprana Teodora Constantinescu. Născută în Pitești, absolventă a Colegiului Național „Ion C. Brătianu”, Teodora s-a afirmat ca solistă a corului liceului, alegând să urmeze apoi Universitatea Națională de Muzică din București. În prezent este masterandă la secția de Canto și solistă a Corului Regal din Capitală.

Născut în Bacău în anul 1988, dirijorul Răzvan Apetrei și-a început cariera muzicală ca pianist, susținând multe concerte și obținând o serie de premii.

Răzvan Apetrei a fondat, în 2016, compania independentă de operă, operetă, musical, vocal-simfonic, balet și teatru „Opera Clandestină”.

Din anul 2017 este asistent universitar la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și profesor de orchestră și cor la școlile gimnaziale de Artă nr. 1 și nr. 3 din București. Totodată, este director general și dirijor al Corului Regal și dirijor colaborator al Operei Comice pentru Copii din București.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90