Donaris 930 x 122

analia selis

ANALIA SELIS, DIN NOU LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Piteşti va organiza joi, 10 decembrie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, al doilea concert simfonic al lunii.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Dirijorul József Horvath, pianistul argentinian Mariano Castro şi solista Analia Selis se vor afla pentru prima oară în această formulă alături de orchestra simfonică a instituţiei piteștene. În program: tangouri, valsuri şi milonga argentiniene și celebre tangouri româneşti. Aranjamentele pentru orchestră sunt semnate de Mariano Castro.

Născut în 1975, József Horvath (foto 2) a început studiul muzical la 6 ani, la pian şi vioară. După absolvirea Liceului de Muzică şi a Conservatorului „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, a urmat cursuri de mastercalss cu dirijori de renume din ţară şi din străinătate. A fost dirijor al Operei Naţionale şi al Operei Maghiare din Cluj-Napoca. Are colaborări cu filarmonicile din Iaşi, Cluj-Napoca, Oradea, Braşov, Bacău, Ploieşti, Târgu-Mureş, Timişoara și Satu Mare, cu Opera Naţională Bucureşti, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Simfonică Radio Bucureşti şi Orchestra Simfonică a Radioului din Madrid. Va dirija în premieră orchestra Filarmonicii Piteşti.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

După succesul repurtat cu „Vă place tango?”, Analia Selis (foto 1) vine în faţa publicului cu un nou proiect de suflet: tangouri, valsuri şi milonga argentiniene, alături de celebre tangouri româneşti. Originară din Argentina, Selis este una dintre cele mai exotice şi mai apreciate voci din peisajul muzical românesc. A susţinut propriile sale concerte în cele mai importante oraşe şi săli ale ţării: Sala Palatului, Teatrul Naţional, Sala Polivalentă sau Sala Radio. De asemenea, are colaborări cu toate filarmonicile din ţară. A cântat în deschiderea unor evenimente importante, printre care Buena Vista Social Club, Juanes, Natalie Imbruglia și Septeto National de Cuba. În 2009 a lansat proiectul „Latino America”, prin care dăruieşte publicului românesc muzica din ţara ei natală. A concertat în Piaţa Festivalului la două ediţii ale Festivalului Internaţional „George Enescu”. A mai fost prezentă în stagiunile trecute la Filarmonica Piteşti, alături de violoncelistul Răzvan Suma şi chitaristul Julio Santillan.

Mariano Castro (foto 3) a studiat de la 9 ani pianul şi chitara, absolvind Conservatorul Muzical Melani din Bueños Aires la ambele instrumente. Ca interpret, abordează diferite stiluri muzicale, cântând în formaţii de tango, jazz, rock, folclor şi muzică clasică, dar şi ca solist de pian şi chitară. Din 2008 îl regăsim în grupul Narcotango, alături de care este nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards, la categoria Cel mai bun album de tango. A făcit peste 25 de turnee internaţionale în Europa, SUA, Canada şi America Latină, ca solist şi împreună cu grupul. A scris o versiune originală a „Anotimpurilor” lui Piazzola, care a avut succes la publicul din România. Se va afla pentru prima oară la Filarmonica Piteşti. (Sursă foto: Filarmonica Pitești)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3