EcoMoto 930×122

filarmonica pitesti

„ANOTIMPURILE” LUI VIVALDI, LA FILARMONICA PITEŞTI

Filarmonica Pitești organizează joi, 24 septembrie de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, un nou concert simfonic, respectând toate regulile pentru evitarea contaminării cu noul coronavirus. Astfel, se vor respecta hotărârea C.J.S.U. nr. 34/31 august 2020 și Ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Culturii, publicul așezându-se doar pe locurile marcate. Înainte de intrarea în sala de concert, oamenilor li se va măsura temperatura, iar accesul în sală este permis doar cu mască, pe durata concertului publicul având obligația să o poarte.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu Dragoș Oprea, revine, ca solist, violonistul Constantin Mirea, care va interpreta concertele pentru vioară ale lui Antonio Vivaldi, cunoscute sub numele Anotimpurile: Concertul nr. 1 în Mi major Primăvara, Concertul nr. 2 în sol minor Vara, Concertul nr. 3 în Fa major Toamna, și Concertul nr. 4 în fa minor, Iarna.

Tiberiu Dragoș Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Horia Mihail, Răzvan Suma, Răzvan Stoica, Mihai Ungureanu. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Bianca Ionescu, Daniela Vlădescu, Felicia Filip, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Cezar Ouatu, Ștefan Popov, Patricia Seymour ş.a

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Născut într-o familie de muzicieni, Constantin Mirea a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu” din București și Universitatea Națională de Muzică București, secția interpretare vioară, la clasa conf. univ. dr. Florin Croitoru. Sub îndrumarea lui Mircea Tiberian (conf. univ. dr., pianist și compozitor) a finalizat studiile de master jazz. În 2003, obține, prin concurs, Bursa Integrală de Studii în S.U.A., la Univesitatea de Muzică din Louisiana. A urmat numeroase masterclass-uri în jazz și muzică clasică în țară și în străinătate. A susținut concerte de jazz la: Brașov, Galați, Brăila, Sibiu, Târgu-Mureș. În străinătate, a cântat în Germania, Olanda, Belgia, Elveția, Franța, Spania, Italia, Israel și China ș.a. În prezent, este solist și prim-violonist al Operei Comice din București, profesor de vioară la Școala de Muzică Nr. 3 București, lider al cvartetului „Django Sound” și colaborator permanent al Filarmonicii Pitești.

La concertele din actuala stagiune (până la finele anului), nu se vor mai putea respecta locurile înscrise pe abonamente. Spectatorii se vor așeza în ordinea sosirii la concert pe locurile marcate, disponibile din sală.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90