Donaris 930 x 122

filarmonica pitesti

ARTIȘTI CONSACRAȚI, PE SCENA FILARMONICII PITEȘTI

Filarmonica Pitești organizează joi, 30 ianuarie 2020, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Mozart și Dittersdorf.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Alexandru Ilie, revine, ca solistă, harpista Miruna Vidican. În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia nr. 23 în Re major și Simfonia nr. 25 în sol minor și Karl Ditters von Dittersdorf – Concert pentru harpă și orchestră de coarde.

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa maestrului Petru Andriesei, tânărul dirijor Alexandru Ilie a fost premiat încă din perioada studiilor universitare la concursurile de gen la care a participat. A parcurs perioade de practică la Radiodifuziunea Română, Teatrul Național București şi la Opera Naţională Română Bucureşti şi a susţinut concerte cu orchestrele Universităţii de Muzică din Capitală.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

A finalizat şi studiile de master la U.N.M.B., Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, secţia Stilistică Dirijorală, la clasa maestrului Horia Andreescu. A colaborat și colaborează cu Opera Brașov, Opera Craiova, Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, Orchestra Română de Tineret și filarmonicile din Timișoara, Cluj-Napoca, Ploiești, Râmnicu-Vâlcea, Târgu Mureș, Oradea, Bacău, Pitești și Craiova.

În prezent, este dirijor principal al Operei Comice pentru Copii și al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, ambele din București.

Miruna Vidican a început studiul muzicii la opt ani, când a cântat în Corul Radiodifuziunii Române. Trei ani mai târziu începe studiul harpei la Liceul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti. Profesoară de harpă la liceul la care a fost elevă, Miruna Vidican a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, la clasa maestrului Ion Ivan Roncea.

În afara catedrei, Miruna Vidican este harpistă a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” și doctorand la Universitatea Națională de Muzică București. Fostă angajată a Filarmonicii Piteşti, harpista este laureată a mai multor concursuri naționale și internaționale, susţinând recitaluri şi concerte în ţară şi în străinătate. A lucrat cu harpiști de renume internațional în cadrul masterclassurilor susținute și a fost în jurii la concursurile naționale de harpă.

Și solista, și dirijorul au mai fost prezenți în stagiunile trecute la Filarmonica Pitești.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3