Donaris 930 x 122

concert

ARTIȘTI COREENI, CONCERT EXTRAORDINAR ÎN PITEȘTI

Artiști coreeni, concert extraordinar în Pitești. Filarmonica Piteşti organizează joi, 24 ianuarie 2019, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic în care și dirijorul, și soliștii, sunt din Coreea de Sud.

Citiți și: Astăzi: Super concert în Piața Primăriei! Cânta Irina Rimes și Mandinga

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Young Dae Yoo, vor participa, în premieră, soliștii Yunjung Lee (oboi), Sookyeon Kim (fagot), Taehyong Park (violoncel), Jieun Yook (vioară), Jaechang Sung (trompetă) și Eunah Noh (hae-geum).

În program: Sung-whan Choi – Fantezia Arirang, Domenico Cimarosa – Concert pentru oboi şi orchestră în do minor (solist, Yunjung Lee), Franz Berwald – Piesă de concert pentru fagot şi orchestră (solist, Sookyeon Kim), David Popper – Rapsodia ungară pentru violoncel și orchestră, op. 68 (solist, Taehyong Park), Pablo de Sarasate – Zigeunerweisen (Melodii lăutărești), op.20 (solist, Jieun Yook), Jean-Baptiste Arban – Fantezie și Variațiuni pe Carnaval la Veneția pentru trompetă (solist, Jaechang Sung) și Kyung-sub Lee – Chu-sang pentru Hae-geum (solist, Eunah Noh).

Citiți și: Familii nevoiașe au primit donații strânse de Filarmonica Pitești

Dirijorul Young Dae Yoo a studiat la Universitatea Națională Seul și la Universitatea Națională Louisiana, absolvind și cursurile de master. În prezent este profesor la Universitatea Națională Chungnam.

Oboista Yunjung Lee este absolventă a Universității Naționale Seul și a Universității Juilliard. Principal oboist la Orchestra Filarmonicii Suwon, este și profesoară la Universitatea Kyung-Hee.

Fagotista Sookyeon Kim a urmat cursurile Universității Naționale de Artă din țara natală și ale unei universități din Germania. Membră în orchestra simfonică Saalouis Kreis, este și principal fagotist la Orchestra Symphony Song.

Violoncelistul Taehyong Park a absolvit Universitatea Yonsei, „R.Schumann Hochschule” Dusseldorf, „Folkwang Hochschule” Essen și Universitatea „J.Gutenberg” Mainz. În prezent este profesor la Universitatea Dankook.

Violonista Jieun Yook a urmat toate formele de învățământ la universitățile Houston, Northwestern și Michigan. Este membră a Orchestrei de Cameră din Coreea de Sud.

Trompetistul Jaechang Sung a absolvit Universitatea Națională Seul, Universitatea Malmo și Universitatea Munchen. A cântat în Orchestra Operei Naționale din Finlanda. Este profesor la Universitatea Națională Chungnam.

Eunah Noh cântă la hae-geum, instrument tradițional coreean. A absolvit toate formele de studiu la Universitatea Națională Seul. Este membră a Orchestrei Tadiționale KBS Korean. În prezent este profesoară la Institutul de Artă din Seul.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441