Donaris 930 x 122

elveția

AȘA CEVA NU S-A MAI AUZIT ÎN PITEȘTI! PREMIERĂ

Așa ceva nu s-a mai auzit în Pitești! Filarmonica Pitești are în această săptămână două concerte. Ambele vor fi găzduite de Centrul Multifuncțional, de la ora 19. Zilele de concert diferă.

Citiți și: 100% ROMÂNESC AZI ÎN PITEȘTI

Primul este programat pentru mâine, 25 mai 2017, și va fi unul extraordinar, cu prilejul împlinirii a 10 ani de la primul concert al Filarmonicii piteștene.

Orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, va aduce în faţa publicului pagini muzicale de mare popularitate. Printre ele se numără: Strauss Sr. – Radetzky Marsch, op.228, Borodin – Dansurile polovțiene, Brahms – Dans ungar nr.6 în Re major, Vivace, Strauss Jr. – Tritsch-tratsch, op.214 și Uvertura la „Liliacul”, Verdi – Uvertura la Forța destinului, Dvorak – Dans slav în sol minor, op.46 și Rossini – Uvertura la Wilhelm Tell.

Citiți și: SOPRANĂ CUNOSCUTĂ ÎN ÎNTREAGA LUME CÂNTĂ ÎN PITEȘTI

Al doilea este programat pentru vineri, 26 mai. Va fi un concert cameral, susţinut în premieră la Filarmonica Pitești de ansamblul Tétraflûtes din Elveţia, format din flautistele Rosalia Agadjanian, Eliane Locher, Tanjia Muller și Eliane Williner.

Intitulat „Recviem pentru ghețari”, concertul este un proiect artistic iniţiat de cvartetul din Elveția și evocă situaţia dramatică a topirii gheţarilor din cauza încălzirii globale.

La realizarea proiectului au contribuit, pe lângă cele patru flautiste, şi compozitori, artişti video, scenografi şi soundesigneri.

La două dintre piese muzicienele cântă în contrapunct cu suportul electronic realizat de Institutul Goethe, suport care conţine sunete înregistrate în timpul topirii gheţarilor (audiție în premieră pentru melomanii din Pitești). O altă dimensiune a spectacolului este aceea a filmului cu imagini sugestive din regiunea elveţiană Valais, realizat de Stephan Hermann.

New Profesional Consult-555×222
Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066