930×122 CAPRA 5

focul viu

CÂNTĂ NU ÎN UNA, CI ÎN DOUĂ FORMAȚII! ȘI MUZICĂ UȘOARĂ ȘI POPULARĂ!

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

Ştefania Vorovenci este elevă la Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” din Mioveni. Încă de când era copil iubea muzica, dar nu s-ar fi aşteptat niciodată ca la 17 ani să facă deja parte din două formaţii, în calitate de solist vocal. ,,Eu cânt încă de mică, însă întotdeauna mi-a fost ruşine să le spun părinţilor mei. Ţin minte că în clasa a IX-a am făcut o piesă de teatru la balul bobocilor, iar tata a fost surprins de talentul meu actoricesc. Pentru că tot venise vorba de talent, sora mea, ştiindu-mi pasiunea pentru muzică, l-a îndemnat pe tata să mă ducă la un curs de canto. Ceea ce s-a şi întamplat. Atunci m-am apucat de muzică într-un mod mai serios’’, spune Ștefania pentru ePitești.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

,,Prima mea dragoste a fost muzica uşoară’’

Ce gen muzical cânţi?

-Cânt muzică uşoară, însă m-am apucat serios şi de muzică populară, deoarece mi s-a spus că aş putea să le cânt pe amândouă la fel de bine.

Care dintre ele îţi place mai mult?

-Prima mea dragoste a fost muzica uşoară. Părinţilor mei, însă, le este mai aproape de suflet muzica populară şi m-au sfătuit să cânt şi acest gen. Dar în inima mea pe primul loc rămâne muzica uşoară.

Ce poţi să-mi spui despre trupele din care faci parte?

-Prima trupă din care fac parte de foarte puţin timp, de aproximativ o lună, se numeşte „Focul Viu”. Am ajuns să cânt accidental, dacă pot spune aşa, cu această formație. Membrii trupei aveau un program, iar solista lor nu a putut ajunge. M-au rugat să-i ajut şi în două zile a trebuit să învăţ piesele pe care ei le lucrau de două-trei luni. A fost puţin cam greu, dar a ieşit foarte bine și s-au hotărât să mă păstreze ca solist vocal. A doua trupă din care fac parte se numeşte „Gherman Music Band”, o formație care cântă la nunţi, petreceri, evenimente, etc. Doamna mea profesoară de muzică populară, Mihaela Chiriţescu, a auzit pe cineva că are nevoie de o solistă de muzică uşoară, aşa că m-a recomandat cu mare încredere. La scurt timp după aceea reprezentantul trupei a venit să mă vadă şi a rămas plăcut surprins. Astfel a început colaborarea mea cu această trupă.

„Țin la fel de mult la ambele formații”

Cum te descurci, nu îţi este greu să te împarţi între două formaţii?

-Fac ceea ce îmi place. E puţin cam greu şi oricum nu sunt singurele de care mă ocup în mod deosebit. Fac și pian de aproximativ un an şi jumătate şi trebuie să depun efort şi acolo. În plus, bineînţeles că mă ocup şi de şcoală. Nu mă plâng, dar depun mult efort pentru a ajunge acolo unde îmi doresc.

Ce vei face dacă ambele trupe vor avea de cântat în aceeasi zi şi la aceeaşi oră?

-Sincer, nu ştiu! Ţin la ambele la fel de mult, dar având în vedere că „Focul Viu” mai are încă un solist, nu cred că în ceea ce îi privește ar fi o problemă. La „Gherman Music Band” eu sunt singură pe muzica uşoară, deci acolo ar fi o problemă.

La ce concursuri ai participat ?

-Din primul an de canto m-am dus cu mare încredere la concursuri și am câștigat locul 2 la „Muzica, prietena mea” și „Star Melody” – Bucureşti, locul 3 la „Summer Hits” – Buşteni și „Un talent înnăscut” și locul 1 la „Trivale Music Fest” şi „Colindăm, Doamne, colinde” – Piteşti.

Care sunt planurile tale?

-Nu m-am gândit în mod deosebit. În viaţa mea au venit lucruri pe neaşteptate, lucruri deosebite. Pe plan muzical am foarte mari aşteptări, vreau să îmi îmbunătăţesc tehnica vocală și să particip la concursuri şi mai importante. Nu mă grăbesc, fac totul cu calm şi cu dăruire când vine vorba de muzică. Dumnezeu ştie unde mă va duce și sunt convinsă că o să ajung acolo unde îmi doresc.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3