930 x122 grota rece

filarmonica pitesti

CONCERT DE ZILE MARI ÎN PITEȘTI

Concert de zile mari în Pitești. Filarmonica Piteşti organizează joi, 17 noiembrie 2016, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un nou concert susţinut de orchestra simfonică a instituţiei. Dirijor va fi Tiberiu Oprea, iar solişti, violonista Cristina Anghelescu şi flautistul Marian Ioan Olaru.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

În program: Ceaikovski – Serenada pentru orchestră de coarde în Do major, op. 48 și Mozart – Concert pentru flaut și orchestră în Re major și Concert pentru vioară și orchestră în Re major, nr. 2.

Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, Cristina Anghelescu a început studiul viorii la 6 ani, primul ei mentor fiind chiar tatăl său, violonistul Aurelian Anghelescu. În timp, violonista s-a impus pe scenele muzicale din întreaga lume. Dintre concursurile câştigate se disting cele din Italia, Franţa, Finlanda, Rusia și Chile. Încă din vremea studenţiei a concertat cu orchestre de marcă în săli renumite din Berlin, Moscova, Madrid, Helsinki, Praga sau Londra. A susţinut recitaluri şi concerte în toate ţările Europei, în America de Sud şi de Nord și în Africa de Sud. Solist-concertist al Formaţiilor Muzicale Radio, violonista Cristina Anghelescu a făcut numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând şi pe CD-uri. A mai concertat la Filarmonica Piteşti în mai multe rânduri.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

După absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, flautistul Marian Ioan Olaru s-a perfecționat profesional în Austria şi Germania. Solist instrumentist al orchestrei de Cameră Radio, are în palmares numeroase premii şi distincţii naţionale. A întreprins alături de Orchestra Naţională Radio turnee în Spania, Italia, Franţa, Germania, Austria, Grecia și Japonia. A susţinut concerte ca solist la filarmonicile din Botoşani, Craiova, Râmnicu-Vâlcea, Satu Mare, Bacău și Iaşi. Alături de violinista Cristina Anghelescu şi pianistul Mihai Ungureanu a susţinut un recital cameral pe scena faimoasei Academii „San Fernando” din Madrid. Se va afla pentru a doua oară la Filarmonica Piteşti.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3