Donaris 930 x 122

cristina anghelescu

CONCERT EXTRAORDINAR! NUME GRELE ALE MUZICII, ÎN PITEȘTI

În ultima joi a lui octombrie, de la ora 19, Filarmonica Piteşti va organiza la Casa de Cultură a Sindicatelor un nou concert simfonic în care, alături de orchestra simfonică a instituţiei, vor fi prezenţi dirijorul Ovidiu Bălan şi violonista Cristina Anghelescu.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

În program: Mozart – Uvertura la Nunta lui Figaro, Beethoven – Concert pentru vioară și orchestră în Re major, op. 61 și Brahms – Simfonia nr. 4 în mi minor, op. 98.

Unul dintre cei mai mari dirijori ai ţării, Ovidiu Bălan revine la pupitrul orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti. Director onorific al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, maestrul Bălan a pus bazele primului ateneu din ţară, după al doilea război mondial. De-a lungul timpului, în afara faptului că a fost directorul filarmonicii băcăuane, a dirijat orchestra instituţiei pe mari scene ale lumii. Este şi coordonatorul unui concurs de pian din Cantu (Italia), cu o vechime de peste 20 de ani. A dirijat orchestre simfonice din SUA, Cuba, Franţa, Germania, Rusia, Polonia, Ungaria și Republica Moldova.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, Cristina Anghelescu a început studiul viorii la şase ani, primul mentor fiind chiar tatăl său, violonistul Aurelian Anghelescu. În timp violonista s-a impus pe scenele muzicale din întreaga lume. Dintre concursurile câştigate se disting cele din Italia, Franţa, Finlanda, Rusia și Chile. Încă din perioada studenţiei a concertat cu orchestre de marcă în săli renumite din Berlin, Moscova, Madrid, Helsinki, Praga sau Londra. A susţinut recitaluri şi concerte în toate ţările Europei, în America de Sud şi de Nord și în Africa de Sud. Solist-concertist al Formaţiilor Muzicale Radio, violonista Cristina Anghelescu a făcut numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând şi pe CD-uri. A mai concertat la Filarmonica Piteşti.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3