930×122 CAPRA 5

concert

CONCERT IMPRESIONANT PENTRU PITEȘTENI

Concert impresionant pentru piteșteni. Filarmonica Piteşti organizează joi, 18 ianuarie 2018, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, primul concert simfonic din seria Mozartiana.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Concertul va fi susţinut de orchestra simfonică a Filarmonicii, de dirijorul Theo Wolters şi soliştii Leonie Wolters (flaut, din Germania) şi Miruna Vidican (harpă). În program, lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart.

Dirijorul Theo Wolters este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda. Încă de mic a studiat trompeta, fiind membru al unei orchestre de suflători condusă de tatăl său.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

Studiile universitare le-a urmat la Conservatorul din Maastricht. A fost solo-trompetist la Overrijsels Philharmonisch din Enschede (Olanda). Din 1979 a devenit membru al celebrei Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam, cu care a făcut numeroase înregistrări cu dirijori de renume.

În paralel cu studiul instrumental şi orchestral, a studiat arta dirijoratului. A susţinut concerte, ca dirijor, cu orchestre din țări ca Olanda, Slovacia, Rusia, Coreea de Sud, Germania și România. Este dirijor invitat permanent al orchestrelor simfonice din Cluj, Sibiu şi Piteşti.

În stagiunile precedente, Theo Wolters a mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, făcând o deosebită impresie publicului și artiștilor instrumentiști cu care a lucrat.

Născută în 1984, Leonie Wolters a început studiul flautului la 6 ani şi al fagotului la 12. În perioada 2002-2007 a studiat la Conservatorul Regal din Haga, urmând, ulterior, 3 ani cursuri de master flaut la Hochschule für Musik Saar din Saarbrücken.

A făcut parte din diverse orchestre de tineret: Orchestra de Tineret din Olanda (JON), Orchestra Națională de Tineret (NJO) și Orchestra Festivalului Schleswig Holstein.

A activat în diferite orchestre profesioniste în ţara natală şi din străinătate: Filarmonica din Rotterdam, Olanda Radio Filarmonica, Orchestra Simfonică Radio Bavareză din München, Leipzig Gewandhaus Orchestra, Radio-Sinfonieorchester Stuttgart des SWR și Orchestra Filarmonică din Londra. Este flautistă la Staatskapelle Weimar din Germania.

Miruna Vidican a început studiul muzicii de la 8 ani, atunci când a cântat în Corul Radiodifuziunii Române.

3 ani mai târziu a început studiul harpei la Liceul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti. Profesoară de harpă la liceul la care a fost elevă, Miruna Vidican a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Fostă angajată a Filarmonicii Piteşti, Miruna Vidican este laureată a mai multor concursuri de specialitate, susţinând recitaluri şi concerte în ţară şi în străinătate. A mai fost prezentă la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, atât în recitaluri camerale, cât şi alături de orchestra simfonică.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA