Donaris 930 x 122

andreea dumitrescu

CONCERT PENTRU PITEȘTENI

Filarmonica Piteşti anunță un nou concert, ultimul al acestei luni. Joi, 22 februarie 2018, de la ora obișnuită, 19, la Centrul Multifuncţional va concerta pianista Andreea Dumitrescu (foto).

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii şi dirijorul Tiberiu Oprea, pianista va interpreta Claude Debussy – Dans sacru și dans profan pentru pian și orchestră, Dmitri Șostakovici – Concertul pentru pian nr. 2 în Fa major și Edvard Grieg – Suita nr. 1 și Suita nr. 2 din “Peer Gynt”.

După finalizarea studiilor la Liceul de Muzică din Timişoara, Andreea Dumitrescu a absolvit Facultatea de Muzică a Universităţii de Vest din același municipiu, specializarea Interpretare muzicală – pian. Şi-a perfecţionat tehnica interpretării la Conservatorul din Aarhus – Danemarca.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

În prezent, este profesor corepetitor la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara, membru al Trioului „Charisma”, dar şi pianist instrumentist colaborator al Filarmonicii „Banatul” din Timişoara.

A susţinut concerte cu filarmonicile din Timişoara, Cluj, Craiova și Târgovişte și cu orchestra Facultăţii de Muzică din Timişoara şi a Liceului de Muzică din Craiova, sub bagheta dirijorilor Theo Wolters, Gheorghe Costin, Paul Mann, Mircea Holiartoc și Tiberiu Oprea. A mai colaborat cu Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA