SMART KIDS 930X122

filarmonica pitesti

CONCERT PENTRU VIAȚĂ LA FILARMONICA PITEȘTI

Concert pentru viață la Filarmonica Pitești. Joi, 20 iunie 2019, de la ora 19, Filarmonica Pitești va prezenta la Centrul Multifuncţional un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Mozart și Beethoven. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, va reveni, ca solistă, pianista Andreea Butnaru.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Concert pentru pian nr. 21 în Do major și Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 2 în Re major.

Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea a colaborat cu artişti instrumentişti renumiţi, precum Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, André Parfenov (Germania), Alexander Scherbakov (Rusia) și Ladislau Csendes.

De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov sau Claudia Măru-Hanghiuc.

Cu o bogată activitate concertistică, debutând la 11 ani, pianista Andreea Butnaru a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale la concursurile de gen.

Cadru didactic la UNMB, clasa muzică de cameră, Butnaru a concertat pe scene din România, Germania, Belgia, Ucraina, Italia și Japonia, având apariţii la posturile de radio şi televiziune. A mai fost prezentă în stagiunile trecute pe scena Filarmonicii Piteşti, în concerte simfonice sau în recitaluri camerale.

Concertul are scop umanitar, pentru salvarea vieții piteșteanului Marian Ciucă. Acesta are nevoie urgentă de transplant de plămâni, el fiind internat la Spitalul „Marius Nasta” din București. Banii strânși cu ocazia concertului vor fi donați pentru această cauză. 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3