EcoMoto 930×122

alexandru ganea

CONCERT SIMFONIC LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Piteşti organizează joi, 1 octombrie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, primul concert simfonic al lunii.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Dirijorul Alexandru Ganea şi pianistul Răzvan Dragnea revin, după un an, în aceeaşi formulă pe scena Filarmonicii Pitești, alături de orchestra simfonică a instituţiei.

În program, Mozart – Uvertura la opera Il Re Pastore și Concert pentru pian nr. 21 în Do major și Dvorak – Simfonia nr. 7 în re minor, op. 70.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Pianistul Răzvan Dragnea (foto) este licenţiat în arte, master şi doctorat, toate studiile fiind absolvite la Universitatea de Muzică Bucureşti. Este laureat al unor concursuri de interpretare muzicală/instrumentală din ţară şi din străinătate: Portugalia, Africa de Sud și China. Din 1990 a făcut turnee în Africa de Sud, Japonia, Ungaria, Germania, Franţa, Italia și Portugalia.

A debutat sub bagheta marelui dirijor Iosif Conta. A concertat cu filarmonicile din ţară alături de dirijorii Horia Andreescu, Petre Sbârcea, Vlad Conta, Ilarion Ionescu-Galaţi, Radu Postăvaru, Tiberiu Soare, Florin Totan, Pedro Negrescu, Alexandru Ganea și Cristian Oroşanu.

A absolvit, în cadrul unei burse, un curs de măiestrie în Stuttgart. Din repertoriul său fac parte compoziţiile lui Prokofiev, Liszt, Ceaikovski, Rachmaninov, Ravel, Strauss, Chopin și Beethoven.

Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializările vioară şi muzică de cameră, şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea dirijat orchestră, clasa Dumitru Goia. Tot la Academia de Muzică a finalizat studiile de master la vioară şi muzică de cameră şi de perfecţionare dirijat orchestră cu Sabin Pautza.

Este doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti și conferenţiar universitar şi dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B. A colaborat cu filarmonicile din Iaşi, Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Botoşani, Craiova, Chişinău, Giurgiu, Târgovişte, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea și Bacău. Între 2008 şi 2012 a fost dirijor al Filarmonicii Piteşti, acolo unde este invitat ca dirijor permanent.

A colaborat cu pianiştii Valentin Gheorghiu, Roxana Gheorghiu, Viniciu Moroianu, Vlad Dimulescu, Horia Maxim, Horia Mihail, Csiky Boldizsar și Andreea Butnaru, cu violoniştii Florin Croitoru, Gabriel Croitoru, Cristina Anghelescu, Paul Florin, Alexandru Tomescu și Cornelia Bronzetti, cu violonceliştii Marin Cazacu, Alexandru Moroşanu, Răzvan Suma, Laura Buruiană și Olga Mănescu, contrabasistul Petru Iuga, harpistul Ivan Roncea, flautistul Cătălin Opriţoiu, oboistul Dorin Gliga, cornistul Petrea Gîscă şi sopranele Felicia Filip şi Valentina Naforniţă.

În 2014 îi apare la Editura „Glissando” volumul „Repere dirijoral-stilistice ale programatismului”, iar anul acesta la Casa de discuri „Eurostar” CD-ul „Enescu, Lipatti, Silvestri”, protagonişti fiind Orchestra „Universitaria” a U.N.M.B. şi dirijorul Alexandru Ganea. (Sursă foto: Filarmonica Pitești)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3