Donaris 930 x 122

alexandru anastasiu

DOCTOR ÎN MUZICĂ, RECITAL EXTRAORDINAR ÎN PITEȘTI

Filarmonica Piteşti organizează diseară, de la ora 19, un concert cameral susținut, cu ocazia împlinirii a 15 ani de carieră solistică, de vibrafonistul Alexandru Anastasiu.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Concertul este inclus în turneul național extraordinar pe care percuționistul îl întreprinde alături de Icon Arts Ensemble. Turneul a debutat pe 15 ianuarie în București și se va încheia pe 22 februarie tot în București.

Percuţionistul Alexandru Anastasiu este unul dintre cei mai valoroşi instrumentişti ai generaţiei sale, activând în orchestre simfonice și grupuri de muzică de cameră, dar şi ca solist.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Dintre premiile câştigate, cel mai important este bursa Yamaha pentru instrumente de percuţie.

Este şi iniţiatorul şi organizatorul primului festival internaţional de vibrafon din lume (Bucureşti, 2012).

Doctor în muzică și solist instrumentist al Orchestrei Naționale Radio, Alexandru Anastasiu și-a dedicat ultimii 15 ani vibrafonului și promovării acestuia, ca solist, în concertele suținute pe scenele filarmonicilor din toată țara.

A înregistrat șase CD-uri, cel mai recent fiind „Anotimpurile” (compoziție proprie, cântată și la Filarmonica Pitești în 2017), alături de Orchestra Națională Radio.

Conceptul proiectului prezentat acum îi aparține solistului și are ca scop alcătuirea unui ansamblu de percuție de elită, format din tineri muzicieni de succes. Repertoriul cuprinde lucrări pentru vibrafon, marimbă și percuție semnate de J S Chapi, Chick Corea, Vadim Neselovsky, E. Sejourne, A. Anastaisu etc.

Alexandru Anastasiu, Sara Merișcă, Tudor Ciobanu, Patricia Niculae și Cosmin Dumitriu sunt cei cinci artiști instrumentiști care alcătuiesc Power Vibes, un ansamblu apreciat de iubitorii instrumentelor de percuție.

Abonamentele sunt valabile la acest concert.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90