930X122 MAIA

filarmonica pitesti

DOCTOR ÎN MUZICĂ, RECITAL ÎN PITEȘTI

Filarmonica Pitești vă invită joi, 12 martie 2020, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional la un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Chopin și Ceaikovski.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu Oprea, va reveni, ca solist, pianistul Toma Popovici.

În program: Frederic Chopin – Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră și Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia nr. 5 în mi minor.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

Pianistul Toma Popovici a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (UNMB). Discipol al pianistei Dana Borşan, a urmat şi cursurile de master ale aceleiaşi universităţi de prestigiu şi pe cele ale College of Fine Arts de la Universitatea din Boston.

Doctor în muzică, în prezent este cadru universitar la UNMB.

A obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale, cele mai importante fiind cele din Bucureşti, Waki-Osaka (Japonia) şi Boston (S.U.A.).

Activitatea sa concertistică s-a concretizat prin prezenţa la Festivalul Internaţional „George Enescu”, Kneisel Hall Festival, Yale University Norfolk Festival și Bucharest Music Film Festival.

A mai cântat cu Boston Pops Orchestra, Orchestra Natională Radio și Orchestra de Cameră Radio și filarmonicile din Cluj Napoca, Bacău, Botoşani, Satu Mare, Oradea, Sibiu, Râmnicu-Vâlcea și Piteşti.

Printre dirijorii cu care a colaborat se numără Göttfried Rabl, Jin Kim, Radu Popa, Vlad Conta, Paul Popescu, Alexandru Ganea și Tiberiu Oprea. Colaborează cu artişti de prestigiu, ca Dana Borşan, Gabriel Croitoru, Cristina Anghelescu, Mira Wang, Artur Lukomyanski și Jan Muller-Szeraws.

A mai concertat la Filarmonica Pitești, cel mai recent pe 20 septembrie 2018.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA