New Profesional Consult 930 x 122

beethoven

FINAL DE STAGIUNE LA FILARMONICA PITEȘTI

Joi, 23 iunie, Filarmonica Piteşti va închide cu un concert simfonic Beethoven a opta sa stagiune (2014-2015).

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

De la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor publicul va audia Concert pentru pian și orchestră nr. 3, op. 37 și Simfonia nr. 5 în do minor, op. 67, Simfonia destinului. Dirijorul orchestrei simfonice va fi Petre Sbârcea, iar solistă, la pian, Ilinca Dumitrescu.

Fost elev al maeştrilor Sergiu Celibidache şi Antonin Ciolan, Petre Sbârcea şi-a perfecţionat studiile în arta dirijorală în Franţa, Italia şi Statele Unite ale Americii. De-a lungul carierei a fost dirijor titular la Opera Română din Cluj-Napoca şi Filarmonica de Stat Sibiu. Invitat permanent al orchestrelor din Germania, Ungaria, Italia, Austria, Franţa, Belgia, Rusia, Olanda, Elveţia, Luxemburg, Republica Moldova, Adzerbaidjan și Iran şi al operelor şi filarmonicilor din România, maestrul Petre Sbârcea este profesor la Academia de Muzică din Cluj-Napoca, disciplina dirijat orchestră. Activitatea artistică a dirijorului a fost încununată cu numeroase premii şi distincţii, dintre care amintim Ordinul „Meritul Cultural” al României şi Medalia „Mascagni” (Italia). Va dirija pentru prima oară orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Ilinca Dumitrescu (foto) a moştenit talentul tatălui său, urmând Conservatorul de Stat „Ceaikovski” din Moscova. În ţară a studiat cu Cella Delavrancea şi Mihail Jora. A concertat în importante săli de concerte pe cinci continente, în 43 de ţări şi 36 de capitale. Muzicolog, pedagog, muzeolog (fost director al Muzeului Naţional „George Enescu”), realizator şi producător TV, pianista Ilinca Dumitrescu a fost distinsă cu premii naţionale (din partea Academiei Române şi a Institutului Cultural Român) şi internaţionale (din partea Preşedinţiei Republicii Italiene şi a Guvernul Franţei). Repertoriul ei cuprinde concerte cu orchestra, concerte camerale, piese de pian solo sau lieduri. Are o discografie remarcabilă atât în ţară, cât şi în străinătate. Distinsa pianistă a mai concertat la Filarmonica Piteşti în mai 2013, atunci când a fost omagiat compozitorul, dirijorul, profesorul şi scriitorul Ion Dumitrescu. (Foto: modernism.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90