NOR CURIER 930X122

filarmonica pitesti

GALĂ VIENEZĂ ÎN PITEȘTI

Gală vieneză în Pitești. Filarmonica Pitești organizează  joi, 19 decembrie 2019, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, concertul vocal-simfonic extraordinar de Crăciun „Gală vieneză”.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Mircea Holiartoc, vor reveni, ca soliști, soprana Irina Iordăchescu și tenorul Mario Vasiliu.

În program: Johann Strauss Jr. – Uvertura la Liliacul, Franz von Suppe –Uvertura Dama de pică, Emmerich Kálmán – Heia in den Bergen, aria Silviei din Silvia, Franz Lehar – Dein ist mein ganzes Hertz, arie din Țara Surâsului, Iubește-mă (duet din Văduva veselă), Aria Viliei din Văduva veselă, Gherase Dendrino – Te iubesc, duet din Lăsați-mă să cânt, Adolphe Adam – O Holly Night, George Grigoriu – Muzica e viața mea, arie din Valurile Dunării, Johann Strauss Jr. – Marș rus,  Frisch ins Feld și Galopul bandiților.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Absolvent al Liceului de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara, secţia pian, şi al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea compoziţie şi dirijat, Mircea Holiartoc are şi studii de master la aceeaşi universitate de prestigiu. Membru al Uniunii Compozitorilor din România, asistent universitar la Facultatea de Arte din Galaţi, a dirijat toate orchestrele simfonice din ţară, fiind apreciat ca unul dintre cei mai buni dirijori ai generaţiei tinere. Dirijor al Operei din Brașov, Mircea Holiartoc a mai dirijat la Filarmonica Pitești, precedenta oară în 2017, tot la „Gala vieneză” de Crăciun.

Născută în Bucureşti într-o familie de artişti, soprana Irina Iordăchescu a absolvit Academia de Muzică din Bucureşti la clasa sopranei Maria Slătinaru Nistor şi la clasa de lied/oratoriu a baritonului Dan Iordăchescu (renumitul solist fiind tatăl invitatei).

Prim-solistă, din 2005, a Operei Naționale București, a interpretat în producţii de operă şi în concerte cu orchestre din Europa, Asia și America. A fost aplaudată pe scenele muzicale din Italia, Anglia, Austria, SUA, Spania, Bulgaria, Grecia, Rusia, Franţa, Belgia și Norvegia. A cântat în Traviata, Rigoletto, Don Pasquale, Flautul fermecat, Văduva veselă și Elixirul dragostei. A fost solistă în concert cu orchestre din Germania, Luxemburg, Polonia, Turcia, Maroc, Israel, Bulgaria, Franţa, Spania, Armenia, Grecia și Rusia.

A câștigat importante premii naționale și internaționale și a colaborat cu dirijori de talie internaţională în ţară şi în străinătate, cu regizori străini şi cu artişti de prestigiu.

Repertoriul tenorului Mario Vasiliu cuprinde roluri și piese din creații ale compozitorilor de operă, dar și de operetă și musical. A studiat cu mari nume ale liricii românești: Viorel Ban, Pompeiu Hărășteanu și Kaludi Kaludov.

După absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, şi-a perfecţionat studiile în Sofia şi Zurich. A fost colaborator al Teatrului de Operetă „Ion Dacian” din București (în spectacolele  „Poveste din Cartierul de vest”, „Țara surâsului”, „Floarea din Hawai” etc.), iar din 2000 este freelancer, solist invitat, având apariții în București și în țară.

A colaborat cu filarmonicile din ţară, cu Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti, dar şi în concertele organizate de Societatea Română de Radiodifuziune, sub bagheta dirijorală a lui Radu Postăvaru, Ovidiu Bălan, Iosif Prunner, Ilarion Ionescu Galați și Vlad Agachi. A susţinut concerte şi în străinătate, de referinţă fiind cele din Roma, Tokyo și Istanbul.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90