930 x122 grota rece

filarmonica pitesti

GALĂ VIENEZĂ ÎN PITEȘTI

Filarmonica Piteşti organizează joi, 21 decembrie 2017, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, concertul-vocal simfonic de Crăciun „Gala Vieneză”. Își dau concursul dirijorul Mircea Holiartoc şi soliştii Mario Vasiliu (tenor) – foto – şi Mihaela Alexa (soprană).

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

În program, printre altele: Hugh Martin/Ralph Blane – Have yourself a merry little Christmas, Jule Styne – Let it snow! Let it snow!, Emil Montia – Sus la poarta raiului, Johann Strauss Jr. – Valsul Dunărea Albastră și Giuseppe Verdi – Libiamo ne’ lieti calici din Traviata.

Soprana Mihaela Alexa a absolvit Conservatorul și masterul în muzică la Universitatea de Muzică din București, secția canto clasic. Este printre puținele soliste de canto clasic care a reușit să îmbine, dar și să diferențieze clasicul cu muzica ușoară și cu jazz, pop și soul.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

În prezent este solistă (soprană) la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați, cu care susține frecvent numeroase concerte în țară și în străinătate. Debutul în muzica ușoară și în jazz l-a avut în 2008 cu Sorin Zlat Band, alături de care susține concerte în țară și peste hotare.

Repertoriul tenorului Mario Vasiliu cuprinde roluri și piese din creații ale compozitorilor de operă, dar și de operetă și musical. A studiat cu mari nume ale liricii românești: Viorel Ban, Pompeiu Hărășteanu și Kaludi Kaludov.

După absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, şi-a perfecţionat studiile în Sofia şi Zurich. A colaborat cu filarmonicile din ţară, cu Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Capitală, dar şi în concertele organizate de Societatea Română de Radiodifuziune. A susţinut concerte şi în străinătate, de referinţă fiind cele de la Roma şi Tokyo.

Absolvent al Liceului de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara, secţia pian, şi al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea compoziţie şi dirijat, Mircea Holiartoc are şi studii de master la aceeaşi universitate de prestigiu. Membru al Uniunii Compozitorilor din România și asistent universitar la Facultatea de Arte din Galaţi, a dirijat toate orchestrele simfonice din ţară, fiind apreciat ca unul dintre cei mai buni dirijori ai generaţiei tinere. (Foto 1: descriptiv) 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90