930 x122 grota rece

filarmonica pitesti

ITALIANUL ORAZIO BARONELLO DIRIJEAZĂ ORCHESTRA FILARMONICII PITEȘTI

Primul concert simfonic al lunii la Filarmonica Pitești va avea loc joi, 7 noiembrie 2019, de la ora 19, cu un program integral Wolfgang Amadeus Mozart.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Orazio Baronello, va reveni pe scena Filarmonicii Pitești, ca solistă, Cristina Anghelescu. Violonista va interpreta Concertul nr. 5 pentru vioară și orchestră în La major. În prima parte publicul va audia și Divertisment în Re major, iar în partea a doua va fi interpretată Simfonia nr. 29 în La  major.  

Născut în Messina, Orazio Baronello a fost inițiat în muzică de maestrul Dante Pavarini, continuând ulterior în Palermo studiul contrabasului. A absolvit Universitatea de la Roma și Academia din Pescara. A fost asistent al maestrului austriac Gustav Kuhn, dirijând orchestrele din Parma și Milano, iar ca asistent al lui Piero Bellugi a susținut concerte cu Orchestra din Napoli.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

În România a fost la pupitrul Orchestrei Naționale Radio, „George Enescu”, dar a dirijat și orchestrele simfonice din Ploiești, Bacău, Craiova, Arad și Râmnicu-Vîlcea. A susținut concerte cu filarmonicile din Chișinău, Sofia, Vidin, Carelia și Tirana și a participat la numeroase festivaluri internaționale. Este considerat de presa europeană ca fiind printre cei mai strălucitori dirijori italieni. Va dirija în premieră orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești.

Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, Cristina Anghelescu a început studiul viorii la şase ani, primul său mentor fiind chiar tatăl ei, violonistul Aurelian Anghelescu.

În timp, s-a impus pe scenele muzicale din întreaga lume. Dintre concursurile câştigate se disting cele din Italia, Franţa, Finlanda, Rusia și Chile. Încă din timpul studenţiei a concertat cu orchestre de marcă în săli renumite din Berlin, Moscova, Madrid, Helsinki, Praga și Londra. A susţinut recitaluri şi concerte în toate ţările Europei, în America de Sud şi de Nord și în Africa de Sud.

Solist-concertist al Formaţiilor Muzicale Radio, violonista Cristina Anghelescu a făcut numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând şi pe CD-uri.

A mai concertat la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, inclusiv alături de fiica sa, violonista Ioana Goicea.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90