EcoMoto 930×122

cornel chiriac

JAZZ ȘI POEZIE ÎN MEMORIA PITEȘTEANULUI CORNEL CHIRIAC

Marţi, 12 mai, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Filarmonica Piteşti va aduce în faţa publicului un proiect în care jazzul este îmbinat cu poezia, un omagiu în memoria piteşteanului Cornel Chiriac.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

În concertul cameral vor evolua Corneliu Stroe-Blue Jazz Band şi poeta Nicoleta Popa.

În deschidere va avea loc un „memento” dedicat lui Cornel Chiriac, de la a cărui naştere se vor împlini mâine 73 de ani. Despre piteşteanul Cornel Chiriac, promotorul jazzului în România, va vorbi Gabriel Cazan, cel care a înfiinţat primul fan-club şi revista „Cornel Chiriac” în 1990.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Bateristul şi percuţionistul Corneliu Stroe este iniţiatorul acestui proiect inedit. Cu o activitate artistică greu de egalat, are participări la festivaluri de jazz, blues şi etno din ţară şi din Europa. A colaborat cu Harry Tavitian, Johnny Răducanu, Mike Godoroja, Mugurel Vrabete, Mircea Vintilă și Pasărea Colibri. Dintre discurile pe care le-a înregistrat, le amintim pe cele cu Ovidiu Lipan Ţăndărică, Dumitru Fărcaşu și Alexandru Andrieş.

Cătălin Răsvan este profesor de contrabas şi bass electric la Academia Naţională de Muzică din Bucureşti. A colaborat cu muzicieni de marcă ai jazzului, bluesului şi rockului românesc, precum Mircea Tiberian, Marius Popp, Johnny Răducanu, Alex Mann și Berti Barbera. A fost primul basist al grupului Timpuri Noi.

Cătălina Beta a devenit cunoscută prin compoziţiile proprii de muzică folk. În aceeaşi măsură, solista este atrasă şi de jazz, susţinând concerte cu muzicieni de prestigiu. Timbrul inconfundabil al vocii ei calde și sensibilitatea sunt atuuri care stau la baza succesului său.

Fiica bateristului Corneliu Stroe, Roxana Stroe este singura chitaristă de blues din România. În afara chitării, cântă şi la muzicuţă, dar este şi solistă blues. Absolventă a Facultăţii de Filologie din Bucureşti, are un master în jazz, la clasa profesorului Mircea Tiberian, la Universitatea Naţională de Muzică din Capitală.

Absolventă a Facultăţii de Jurnalism de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti, Nicoleta Popa (foto 2) este membră a Uniunii Scriitorilor din România. A colaborat la revistele Calende, Argeş, Contrapunct și Interval. Volumele sale publicate sunt „Egoismul de rigoare”, „Autorul este plecat în week-end”, „Fragmente din inima mea”, „Solitudinea e ţara mea”, „Egoismul de rigoare” şi „Animal de povară”. (Sursă foto: Filarmonica Pitești)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90