SMART KIDS 930X122

filarmonica pitesti

JOI, CONCERT ON-LINE LA FILARMONICA PITEȘTI

În urma creșterii și în Pitești a numărului de cazuri de Covid 19, Filarmonica Pitești modifică  programul concertului de săptămâna aceasta. Asfel, concertul care ar fi trebuit să aibă loc în 12 noiembrie, avându-l ca solist pe violonistul Răzvan Stoica și dirijor pe Tiberiu-Dragoș Oprea, va fi reprogramat la o dată anunțată din timp.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Orchestra de coarde și orchestra de suflători a Filarmonicii Pitești au pregătit pentru seara de joi, o serie de concerte pentru corzi, respectiv sulători. În program: W. A.Mozart – Divertisement în Re major pentru corzi și Divertisment în Fa major pentru corzi, H. Purcell – Rondeau from Abdelazer, Cl. Debussy – La Fille aux cheveux de lin, G. Haendel –  Every valley shall be exalted, J. S. Bach – Jesu joy of man’s desiring, J. Clarke – Trumpet Voluntary și Trumpet Tune. Dirijorul orchestrei de coarde este dirijorul filarmonicii, Tiberiu-Dragoș Oprea.

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007. În perioada 2009-2018, ca dirijor al Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian din București, a susținut premiere, concerte și spectacole de gală. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanâa, Filarmonicii George Enescu din București, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.  În martie 2019, a dirijat, la Belgrad, concertul de închidere a celei de-a XX – a ediții a Guitar Art Festival, iar o lună mai târziu a fost invitat pentru o serie de concerte în capitala culturală europeană Matera. La începutul acestui an a repurtat succese extraordinare în Germania și Austria, cu ocazia unui turneu alături de New Vision Symphony Orchestra. Concertele s-au desfășurat sub emblema „The very best of John Williams and Hans Zimmer”. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Horia Mihail, Răzvan Suma, Răzvan Stoica, Mihai Ungureanu. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Bianca Ionescu, Daniela Vlădescu, Felicia Filip, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Cezar Ouatu, Ștefan Popov, Patricia Seymour ş.a

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

 Concertul nu se va desfășura cu public și va fi difuzat joi, 12 noiembrie, de la ora 19.00, pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitești, https://www.facebook.com/pitestifilarmonica. 

Și Filarmonica Pitești se alătură celorlate filarmonici din țară, care, din cauza pandemiei, transmit on-line concertele simfonice.

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3