Donaris 930 x 122

filarmonica pitesti

MAESTRUL RADU GHEORGHE, LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Piteşti va organiza joi, 19 noiembrie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacolul „Ucenicul vrăjitor”.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Pregătirea muzicală a concertului îi aparţine dirijorului Tiberiu Oprea. În program: Strauss („Radetzky Marsch”, „Feuerfest”, „Neue Pizzicato Polka”, „Anen Polka” și „Auf der Jagd Polka”), Ravel („Bolero”), Beatles („Here”, „There and Everywhere”), Bizet („Carmen”), Haymann („Pops”), fragmente din „Liliacul” (Strauss), „Aida” (Verdi), „Rapsodia Română nr. 1” (Enescu), „Simfonia a V-a” (Beethoven) și Simfonia „Despărţirea” (Haydn).

Spectacolul va fi susținut de marele actor Radu Gheorghe și orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti. În premieră la Filarmonica Piteşti dirijorul Tiberiu Oprea va interpreta împreună cu actorul Radu Gheorghe „Dublul concert pentru viori” al lui Bach. Spectatorii se vor bucura de numeroase surprize, amintind aici doar improvizaţiile cu orchestra.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

„Ucenicul vrăjitor” s-a născut în 1986, în urma colaborării lui Radu Gheorghe cu Filarmonica Ploieşti. După difuzarea la TVR a concertului, „Ucenicul vrăjitor” a fost inclus în repertoriul Teatrului Naţional din Bucureşti, acolo unde s-a jucat timp de trei stagiuni, până în 1990. În afara proiectului de la Naţionalul bucureştean, a mai fost susţinut la filarmonicile din ţară, din Craiova, Iaşi, Botoşani, Timişoara sau Constanţa. Anul acesta spectacolul a renăscut, derulându-se în oraşul lui Bach (Eisenach) şi în Alba-Iulia, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti.

Absolvent al IATC în 1975, la clasa profesoarei Sanda Manu, Radu Gheorghe a interpretat numeroase roluri în teatru, film, teatru de televiziune şi teatru radiofonic. Dintre modalităţile sale de exprimare artistică menţionăm, pe lângă actorie, pantomima și interpretarea muzicală vocală şi instrumentală (vioară, chitară și flaut). Radu Gheorghe este unul dintre promotorii genului stand-up comedy în România. (Sursă foto: Filarmonica Pitești)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90