EcoMoto 930×122

andrei tudor

O ISTORIE SIMFONICĂ A MUZICII UȘOARE ROMÂNEȘTI LA FILARMONICA PITEȘTEANĂ

O istorie simfonică a muzicii ușoare românești la Filarmonica piteșteană. Filarmonica Pitești vă invită joi, 6 decembrie 2018, de la ora 19, la sediul său de la Centrul Multifuncțional la concertul vocal-simfonic „O istorie simfonică a muzicii ușoare românești” (click pe imagine pentru mărire):

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Este un nou proiect muzical al Filarmonicii Pitești dedicat Centenarului Unirii, pe linia valorificării muzicii românești. Ca dirijor, invitat este pe Andrei Tudor, specialist atât în muzica ușoară, cât și în cea clasică. Soliștii sunt cu toții piteșteni: Andra Bivol-Costea (mezzosoprană), Janina Spiridon-Stanciu (mezzosoprană), Adina Sima (mezzosoprană), Diana Nițu (soprană) și Marius Bălan (bariton).

De remarcat că cele patru soliste au făcut parte din corul academic al Filarmonicii Pitești, cor care a funcționat până în vara anului 2010.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

În program, lucrări celebre de Ion Vasilescu, Anton Șuteu, George Grigoriu, Horia Moculescu, Ion Cristinoiu, Marius Țeicu, Vasile Vasilache, Jolt Kerestely, Bogdan Cristinoiu, Temistocle Popa, Nicu Alifantis și Paula Seling, în aranjamentele lui Andrei Tudor și Ionel Tudor.

De altfel, renumitul compozitor Ionel Tudor va fi prezent pe scena Filarmonicii piteștene în calitate de… simplu membru al orchestrei simfonice.

Compozitor, pianist şi dirijor, Andrei Tudor s-a născut pe 2 decembrie 1983 în Bucureşti. Este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi lector univ. dr. la catedra de compoziţie a Universităţii Naţionale de Muzică din Capitală.

Andrei Tudor a primit peste 30 de premii de creaţie sau de interpretare, dintre care amintim: „Best Composer Award” – Eurovision Song Contest 2008, premiul al II-lea la Festivalul Internaţional al Cântecului de la Cairo 2003, premiul I la Festivalul Mamaia 2005 – secţiunea şlagăre, premiul „Cel mai bun compozitor al anului 2008” la Gala Premiilor Muzicale Radio România Actualităţi, ăremiul I la Festivalul Mamaia 2009 – secţiunea creaţie și premiul anual de creaţie al UCMR în anii 2007, 2013 şi 2016.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3