NOR CURIER 930X122

filarmonica pitesti

PAGINI MUZICALE DE MARE POPULARITATE LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Pitești organizează astăzi, 20 februarie 2020, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale de mare popularitate.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu Oprea, participă, ca solistă, flautista Casandra Iamandi.

În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura la Flautul fermecat, Christoph Willibald Ritter von Gluck – Dansul spiritelor binecuvântate din Orfeu și Euridice, Luigi Boccherini – Passa Calle din Musica notturna delle strade di Madrid, Antonio Vivaldi – Concertul nr. 4 în fa minor, Iarna, Ennio Morricone – Cinema Paradiso, Manuel de Falla – Farruca din Tricornul, Eugeniu Doga – Vals din filmul Dulcea și tandra mea fiară, Leroy Anderson – The Waltzing Cata (Valsul pisicii) și Franz Liszt – Poem simfonic nr. 3 Preludiile.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Născută în 1988 în Piatra Neamț, Casandra Iamandi a început studiul flautului cu profesorul Petru Azaharioaie, absolvind ulterior Colegiul Național „Dinu Lipatti” la clasa profesorului Virgil Oprițoiu. A urmat Universitatea Națională de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, profesor fiindu-i binecunoscutul flautist Cătălin Oprițoiu.

A participat la masterclassuri susținute de Pierre Yves Artaud, Mario Caroli, Heidi Indermuhle, Benoit Fromanger și Michael Cox și a colaborat cu numeroase orchestre și filarmonici, dintre care amintim Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio și filarmonicile „Muntenia” din Târgoviște și „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea.

A susținut recitaluri în București, Sighișoara și Piatra Neamț și concerte, ca solistă, cu Filarmonica Pitești, a cărei angajată este din 2012.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90