Donaris 930 x 122

andreea butnaru

PIANISTA ANDREEA BUTNARU REVINE LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Pitești va organiza joi, 26 septembrie 2019, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Wolfgang Amadeus Mozart și Arcangelo Corelli.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, va reveni, ca solistă, pianista Andreea Butnaru.

În prima parte, publicul va audia uvertura Sarabande, Giga, Badinerie aparținând lui Arcangelo Corelli și Concertul pentru pian nr. 21 în Do major de Mozart, în interpretarea Andreei Butnaru. În partea a doua, va fi interpretată Simfonia nr. 35 în Re major a aceluiași compozitor austriac.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master.

De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea a colaborat cu artişti instrumentişti renumiţi, precum Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Horia Mihail, Răzvan Suma, Răzvan Stoica și Mihai Ungureanu. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Bianca Ionescu, Daniela Vlădescu, Felicia Filip, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Cezar Ouatu, Ștefan Popov, Bogdan Lupea sau Patricia Seymour.

Cu o bogată activitate concertistică, debutând la 11 ani, pianista Andreea Butnaru a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale la concursurile de gen. Cadru didactic la UNMB, clasa muzică de cameră, Andreea Butnaru a concertat pe scene din România, Germania, Belgia, Ucraina, Italia și Japonia, având apariţii la posturile de radio şi televiziune.

A mai fost prezentă în stagiunile trecute pe scena Filarmonicii Piteşti, în concerte simfonice sau în recitaluri camerale.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90