NOR CURIER 930X122

filarmonica pitesti

PIANISTĂ CUNOSCUTĂ PESTE HOTARE, CONCERT ÎN PITEȘTI

Filarmonica Piteşti va organiza joi, 14 martie 2019, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale aparținând lui Mozart și Franck. Alături de orchestra simfonică a instituţiei vor reveni la Filarmonica Pitești dirijorul Theo Wolters și solista Monica Florescu. În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Concert pentru pian și orchestră în do minor nr. 24, și César Franck -Simfonia în re minor.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Dirijorul Theo Wolters este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda. Încă de mic a studiat trompeta, fiind membru al unei orchestre de suflători condusă de tatăl său. Studiile universitare le-a urmat la Conservatorul din Maastricht, unde este îndrumat de profesori reputați.

A fost solo-trompetist la Overrijsels Philharmonisch din Enschede (Olanda). În 1979 a devenit membru al celebrei Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam, realizând cu aceasta numeroase înregistrări cu dirijori de renume. În paralel cu studiul instrumental şi orchestral, a studiat arta dirijoratului. A susţinut concerte, ca dirijor, cu orchestre din Olanda, Slovacia, Rusia, Coreea de Sud, Germania și România. Este dirijor invitat permanent al orchestrelor simfonice din Cluj-Napoca, Sibiu şi Piteşti.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

În stagiunile precedente, Theo Wolters a mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, făcând o deosebită impresie publicului și artiștilor instrumentiști cu care a lucrat.

Pianista Monica Florescu a început studiile muzicale la patru ani, debutând pe scena Ateneului Român la 8 ani, ca laureată a concursului „Lira de Aur”. Pasiunea pentru muzică și-a aprofundat-o la Liceul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti şi la Universitatea Naţională de Muzică, pe care a absolvit-o în 2003.

Și-a perfecționat studiile muzicale la Conservatorul Regal din Anvers, unde obţine trei diplome de licenţă şi de specializare. De asemenea, a participat la cursuri de măiestrie în Stuttgart, Viena și Munchen.

În paralel cu activitatea de solistă, Monica Florescu a susținut recitaluri camerale alături de „Spirale Piano Trio”. În 14 ani, membrii trioului au prezentat peste 300 de recitaluri şi concerte de muzică de cameră.

Ca urmare a cursurilor de măiestrie din Belgia, Franţa, Olanda, Suedia, Elveţia, Germania, Austria, Suedia și România, a participat la festivaluri internaţionale de renume în Belgia, Franţa, Elveţia, Suedia, Mexic și Cuba.

Are înregistrări la Radio România Bucureşti, la diferite posturi de televiziune şi la case de discuri. Din 2013 este profesor titular la catedra de pian a Institutului Superior de Muzică din Veracruz, Xalapa.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90