New Profesional Consult 930 x 122

Andreas Winkler

PREMIERĂ MONDIALĂ ABSOLUTĂ LA FILARMONICA PITEȘTI

Joi, 4 iunie, de la ora 19, Filarmonica Piteşti va organiza la Casa de Cultură a Sindicatelor un concert susţinut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Cristian Sandu. Solist, în premieră, va fi pianistul rus Denis Ivanov. În program: Andreas Winkler – Concert pentru pian şi orchestră şi Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 1 în Do major, op. 21.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

De remarcat că lucrarea lui Andreas Winkler va fi în audiţie mondială absolută în Piteşti, iar compozitorul se va afla în sală şi la repetiţii. Concertul pentru pian şi orchestră a fost scris în anii 2013 şi 2014, fiind o lucrare în trei părţi, cu ritmuri de jazz subtil, o piesă muzicală plină de culoare şi ritm. Andreas Winkler a debutat componistic cu piese pentru pian, scriind ulterior şi lucrări pentru pian şi orchestră. Abordează atât stilul rock, cât şi muzica de cameră.

Denis Ivanov (foto 2) a început studiul pianului la nouă ani, la Şcoala de Muzică din Sankt-Petersburg. A absolvit Conservatorul Naţional Superior „Rimski-Korsakov” din acelaşi oraş şi Conservatorul Naţional Superior „Carl Maria von Weber” din Dresda, oraş în care a plecat după câştigarea, la 24 de ani, a Premiului de Stat din Rusia. A urmat cursuri de masterclass cu pianista Lea Yoanna Adam (cea care a concertat cu succes joia trecută la Filarmonica Piteşti). A fost solist în Japonia, Franţa, Italia, Germania, Rusia, Belgia, Austria și România. A câştigat numeroase concursuri de pian în Rusia şi Franţa.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Dirijor permanent la Opera Naţională Română din Cluj, asistent universitar doctor la catedrele Orchestră şi Clasa de Operă la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Cristian Sandu (foto 1) colaborează constant cu instituţiile de concerte şi spectacole din România. A susţinut concerte alături de orchestre din Ucraina, Coreea de Sud, Rusia, Italia, Elveţia, Franţa şi, săptămâna trecută, din Anglia. Tânărul dirijor clujean a mai colaborat cu Filarmonica Piteşti în 2011 şi 2012. (Sursă foto: Filarmonica Pitești)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90