New Profesional Consult 930 x 122

filarmonica pitesti

SEARĂ BEETHOVEN LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Pitești organizează joi, 12 decembrie 2019, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Beethoven.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Radu Postăvaru, va reveni, ca solist, pianistul Mădălin Voicu Jr., care va interpreta Concertul pentru pian și orchestră nr. 1 de Ludwig van Beethoven.  În prima parte, publicul va audia și Uvertura Inaugurarea casei, iar în partea a doua, va fi Simfonia nr. 6 în Fa major, Pastorala, ambele aparținând marelui compozitor german.

Născut într-o familie de muzicieni (mama artist liric, tatăl contrabasist), Radu Postăvaru a debutat ca dirijor la cinci ani. A absolvit pianul la Liceul de Muzică „Octav Băncilă” şi Conservatorul „George Enescu”, ambele din Iaşi, şi Academia de Muzică din Bucureşti. A studiat cu personalităţi ca Ion Baciu, Ovidiu Bălan, Horia Andreescu și Vasile Spătărelu. A urmat cursuri de măiestrie artistică în Germania, în Berlin.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

A participat la festivaluri de pian şi dirijat şi la concursuri de compoziţie în ţară şi în străinătate, în Germania, Franţa, Italia, Spania și Cehia Are înregistrări în studiourile şi sălile de concert din toată lumea. La momentul actual este dirijor al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti.

Mădălin Voicu Jr. s-a născut într-o familie de muzicieni cu tradiție, bunicul său fiind nimeni altul decât marele violonist Ion Voicu, iar tatăl său – cunoscutul și îndrăgitul dirijor Mădălin Voicu.

A început studiul pianului la patru ani cu profesoara Ludmila Popișteanu, urmașa Floricăi Muzicescu.

La șase ani a susținut primul său recital, la 11 ani a câștigat premiul I la la concursul Citta di Catanzaro, iar  la 16 ani concursul Schubert, chiar în țara marelui compozitor.

Pe scena Sălii Radio a debutat la 15 ani alături de orchestra de Cameră „Ion Voicu” din București. A urmat o carieră națională și internațională ca solist și membru al formațiilor de cameră. A absolvit cursuri de măiestrie la Universitatea Mozarteum din Salzburg, dar și în Nisa.

A susținut concerte simfonice în București, Iași, Brașov, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Satu Mare și Constanța, sub bagheta dirijorilor Ilarion Ionescu-Galați, Ion Baciu, Ovidiu Bălan, Petre Zbârcea, Radu Postăvaru și… Mădălin Voicu. A interpretat concerte în străinătate, în Italia, Franța, Turcia și Austria. A predat și predă la Mica Academie în Arte și la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3