930 x122 grota rece

filarmonica pitesti

SOPRANĂ CUNOSCUTĂ ÎN ÎNTREAGA LUME CÂNTĂ ÎN PITEȘTI

Soprană cunoscută în întreaga lume cântă în Pitești. Sunteți invitați diseară la Centrul Multifuncțional la un concert vocal-simfonic de excepție. De la ora 19, pe scena Filarmonicii piteștene va concerta soprana Soyung Yu, din Coreea de Sud. Orchestra simfonică a Filarmonicii va fi dirijată de Alexandru Iosub.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

În program, printre altele: George Gershwin – “I got rhythm”, Leonard Bernstein – “I feel pretty”, George Bizet – “Serenada spaniolă”, Eugeniu Doga – “Gramophon vals” și “Vals” din filmul “My sweet and tender beast” și Marțian Negrea – “Tarantella” din suita simfonică “Prin Munții Apuseni”, op.20.

Soprana Soyung Yu a absolvit, la clasa de canto, cursurile Universităţii Yonsei din Seul şi ale Universităţii de Muzică din Viena. De asemenea, a finalizat cu succes şi cursurile de operă de la universitatea vieneză.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

Primul premiu l-a câştigat în 1987, în urma participării sale la un concurs de canto organizat de Ministerul Culturii din Coreea de Sud. În timpul studenţiei a susţinut o mulțime de recitaluri şi concerte cu orchestre din Coreea de Sud, Germania, Austria, Ungaria și Cehia.

În 1998 a debutat pe scena Operei din Viena, iar în 2000 a urcat în premieră pe scena Operei Române din Cluj-Napoca.

A câştigat numeroase premii la concursurile de gen la care a participat și a fost aplaudată în mari săli de concerte din Coreea de Sud, Japonia, SUA, Austria, Germania, Italia, Cehia, Ungaria, Polonia și România.

Astăzi va cânta pentru prima oară împreună cu orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3