930 x122 grota rece

filarmonica pitesti

ULTIMUL CONCERT AL ANULUI LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Piteşti va încheia seria concertelor anului 2015 cu o gală vieneză, organizată joi, 17 decembrie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

La concertul vocal-simfonic, dirijorul Leonard Boga, soprana Renata Vari (foto), mezzosoprana Florentina Onică şi tenorul Liviu Iftene, alături de orchestra simfonică a instituţiei, vor aduce în faţa publicului pagini muzicale celebre.

Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa profesorului Horia Andreescu, Leonard Boga a urmat şi masterclassuri cu alţi dirijori importanţi din Europa. Doctor în muzică, a susţinut concerte cu filarmonicile din Bucureşti, Iaşi, Satu Mare, Timişoara, Oradea, Braşov și Botoşani, cu Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Opera Naţională din Iaşi și cu Orchestra de Cameră Radio din Bucureşti.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Soprana Renata Vari a absolvit Facultatea de Muzică din Braşov, la aceeaşi universitate finalizând şi studiile de master. Colaborează cu Opera din Craiova, cu Teatrul Magdeburg din Germania şi cu instituţii internaţionale de renume. Are în repertoriu lucrări muzicale aparţinând operei (Puccini, Wagner, Mozart, Verdi, Bizet) şi operetei (Kalman, Strauss, Lehar).

Absolventă a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, Florentina Onică a finalizat şi masterul în interpretare muzicală la aceeaşi universitate. Şi-a desăvârşit studiile muzicale cu renumita mezzosoprană Viorica Cortez. Solistă a Operei Naţionale din Iaşi, mezzosoprana abordează ca repertoriu opera, liedul şi lucrările vocal-simfonice. A colaborat cu dirijori din România (Gabriel Bebeşelea, Tiberiu Soare, Mircea Holiartoc, Petronius Negrescu, Cristian Sandu și Cristian Oroşanu) şi din Austria, Italia, Rusia, Franţa, Germania, Istrael, SUA şi Canada. A făcut turnee în Rusia, Italia și Germania.

Liviu Iftene a absolvit ca şef de promoţie Facultatea de Muzică din Braşov. A obţinut la Universitatea de Muzică din Bucureşti titlul de master în muzică. Primul rol l-a interpretat în primul său an de facultate, debutul scenic având loc la Opera din Braşov. Au urmat roluri după roluri, afirmându-se în Tonio, din „Fiica Regimentului”, de Donizetti. Din 2013 este invitatul constant al Operei Naţionale din Bucureşti, dar şi al altor instituţii de renume naţional şi internaţional. (Sursă foto: Filarmonica Pitești)  

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3