Donaris 930 x 122

concert

UN MEMBRU DE ONOARE AL ACADEMIEI FRANCEZE, PE SCENA FILARMONICII PITEȘTI

Filarmonica Pitești organizează joi, 5 martie 2020, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, primul concert simfonic al lunii, cu pagini muzicale semnate de Bach și Mozart.

Citiți și: Astăzi: Super concert în Piața Primăriei! Cânta Irina Rimes și Mandinga

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, revin dirijorul Mădălin Voicu și violonistul Florin Ionescu-Galați.

În program: Johann Sebastian Bach – Concert pentru vioară și orchestră în la minor și Concertul pentru vioară și orchestră în Mi major și Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia nr. 35 în Re major, Haffner.

Citiți și: Familii nevoiașe au primit donații strânse de Filarmonica Pitești

Membru de onoare al Academiei Franceze

Născut în 1952, în București, Mădălin Voicu este fiul reputatului violonist Ion Voicu. A studiat vioara la Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti și a urmat studii de dirijat în Trier, Mainz, Stuttgart și Londra. A dirijat orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Ploieşti, Craiova și Râmnicu-Vâlcea și Orchestra Națională Radio.

A fost director al Festivalului Internațional „George Enescu”, dar şi profesor de muzicologie la Academia de Muzică Attaturk din Izmir (Turcia). Membru de onoare al Academiei Franceze de Arte, Științe şi Litere, a susţinut concerte alături de violonistul Ion Voicu. Este şi dirijorul orchestrei de cameră „Ion Voicu” din Bucureşti.

A mai dirijat orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești pe 19 octombrie 2017.

Fiul muzicianului şi dirijorului Ilarion Ionescu-Galaţi, Florin Ionescu-Galaţi începe, cu tatăl său, la patru ani, studiul viorii, şase ani mai târziu debutând, ca solist, în faţa Orchestrei Naţionale Radio. Absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Ştefan Gheorghiu, colaborează cu toate orchestrele din România.

Câştigător al unor concursuri din Elveţia, Italia, Cehoslovacia și România, violonistul concertează în săli celebre din întreaga lume, colaborând cu muzicieni de prestigiu ca Horia Andreescu şi Iosif Conta. În 1982 începe cariera internaţională, cântând cu orchestre din SUA, Canada, Elveţia, Grecia, Turcia, Austria și Franţa. Din 1993 este solist al Filarmonicii de Stat din Braşov.

A mai fost solist în concertele Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute, cel mai recent în concertul de închidere a stagiunii din 30 iunie 2016.

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441