Donaris 930 x 122

antal zalai

VIOARA LUI ARE APROAPE 300 DE ANI! VENIȚI SĂ-L ASCULTAȚI LA FILARMONICA PITEȘTI!

Filarmonica Piteşti va organiza pe 13 februarie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, primul recital al lunii. Recitalul va fi susţinut, cu începere de la ora 19, de laureatul concursului internaţional „George Enescu” Antal Zalai şi de pianistul Jozsef Balog.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

În program: G. Gershwin-T. Huillet – „Rapsodia albastră”, Keith Jarret  – „Elegie pentru vioară şi pian”, G. Gershwin-J. Heifetz – „Trei preludii”, H. Provost – „Intermezzo”, K. Weill-J. Heifetz – „Mack the Krife”, M. Ponce-J. Heifetz – „Estrellita”, F. Vale – „Ao pe da fogueira”, W. Kroll – „Banjo and Friddle” și G. Gershwin-I. Frolov – „Porgy and Bess Fantasia”.

Antal Zalai (foto) este unul dintre cei mai interesanţi şi expresivi artişti de pe scena muzicală internaţională. Născut în 1981 în Budapesta, a dovedit un talent muzical excepţional. La 11 ani a interpretat „Concertul pentru vioară în La major” de Mozart, acompaniat de „Franz Liszt Chamber Orchestra”. Cântă în mod frecvent cu orchestre din Germania, Franţa, Anglia, Rusia, Ungaria și Mexic. În ciuda vârstei repertoriul său concertistic depăşeşte 25 de lucrări, de la Bach și Vivaldi la Nielsen, Haciaturian, Bartók şi Enescu. Violonistul maghiar cântă pe o vioară Stradivarius datată 1733. A mai fost prezent la Filarmonica Piteşti în februarie 2011, susţinând atunci un recital cameral, şi în februarie 2012, alături de orchestra simfonică.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Jozsef Balog a început studiul pianului la patru ani, îndrumat fiind de tatăl său. În 2001 a absolvit Universitatea de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta, iar în 2004 a obţinut diploma de pianist concertist. A câştigat numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, concertând în ţări din America, Asia și Europa. A mai fost prezent la Filarmonica Piteşti în februarie 2011, alături tot de violonistul Antal Zalai.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3