930×122 CAPRA 5

filarmonica pitesti

ZAVAIDOC SIMFONIC LA FILARMONICA PITEȘTI

Zavaidoc Simfonic la Filarmonica Pitești. Joi, 29 noiembrie 2018, de la ora 19, Filarmonica Pitești va organiza la sediul său de la Centrul Multifuncțional concertul „Zavaidoc simfonic”.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

”Este un proiect de suflet al Filarmonicii Pitești, ținând cont de faptul că de reușita primei ediții, din 2006, a Festivalului național de muzică veche Zavaidoc (pe care l-am organizat trei ani) se leagă și înființarea instituției noastre în 2007”, transmite managerul Filarmonicii, Jean Dumitrașcu.

Realizarea muzicală de acum îi aparține concertmaestrului Mădălin Sandu (foto 1), care a „aranjat” pentru orchestră simfonică o serie de șlagăre ale celebrului interpret piteștean Zavaidoc.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

În „rolul” lui Zavaidoc este invitat renumitul solist Constantin Lătărețu (foto principal), iar „Zaraza” va fi interpretată de o solistă din Pitești, Costinela Toma (foto 2). La pian: Florin Pană (foto 3).

În program: „Nu te pot uita”, „Să-mi cânți, cobzar!”, „Du-mă, acasă, măi tramvai!”, „Zaraza”, „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara”, „Pe boltă când apare luna”, „Astăzi e ziua ta”, „Fetițe dulci din București”, „Hai să-ți arăt Bucureștiul noaptea!”, „Inima-i un telefon”, „Noapte bună, Mimi!”, „Suflet candriu”, „Maria neichi, Marie”, „Mă suii în dealul Cernii”, „De când ne-a aflat mulțimea”, „Hei, murgule, de când te-am luat”, „Dragostea e ca și-o râie” și Cântecul lui Zavaidoc”.

Sunt cântece compuse de Nicolae Kirculescu, Vasile Vasilache, Benjamin Tagle Lara, Ionel Fernic, Ion Vasilescu și Marin Teodorescu-Zavaidoc și orchestrate pentru orchestră simfonică de Mădălin Sandu și Ioan Dobrinescu.

Mădălin Sandu s-a născut în Scorniceşti, pe 26 iulie 1979, într-o familie de muzicieni. A început studiul la vioară sub îndrumarea prof. Iuliana Davidescu şi a tatălui său, Gheorghe Sandu. A absolvit Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Piteşti în 1998 și, în 2003, Facultatea de Interpretare Instrumentală a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, clasa de vioară a prof. Ladislau Csendes.

În 2003 a ajuns profesor la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Piteşti. Din 1 mai 2007, Mădălin Sandu este concertmaestru al Orchestrei Filarmonicii Piteşti. În cele 12 stagiuni de până acum, Mădălin Sandu a fost solist în nenumărate rânduri, dar și dirijor, semnând o serie de aranjamente muzicale și inițiind mai multe proiecte muzicale de succes.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3