930×122 CAPRA 5

academia oamenilor de știință

SESIUNE ȘTIINȚIFICĂ ÎN MIOVENI

Sesiune științifică în Mioveni. La Centrul Cultural Mioveni a avut loc astăzi deschiderea sesiunii științifice de primăvară a Academiei Oamenilor de Știință din România – Secția de Științe Tehnice, organizată în colaborare cu Universitatea Politehnică din București, Primăria Mioveni și SC Incertrans SA.

Citiți și: Eveniment special la Centrul Cultural Mioveni

Au fost prezentate lucrări pe temele energie-mediu și productica 2018, după cum urmează:

-o nouă abordare cu privire la proiectarea și execuția de infrastructuri rutiere bazată pe tehnologii eficiente și ecologice de compactizare și stabilizare enzimatică (autori: Dragoș Bogdan, Răzvan Marin, Constantin Hațeganu, Anca Bârlădeanu și Marcel Iacob)

Citiți și: Sponsorizare de zeci de mii de euro la Centrul Cutural Mioveni

-tehnologie nouă de reciclare a deșeurilor prin piroliză (autor: Andrei Ichim)

-evaluarea tehnico-economică a centralelor termoelectrice cu captare de CO2 (autori: Cristian Dincă și Adrian Badea)

-avantajele agrementării tehnice a produselor noi – studiu de caz pentru armăturile compozite din fibră de sticlă și rășină poliesterică utilizate în domeniul construcțiilor (autori: Monica Costei, Costel Gheorghe și Carmen Ilin-Iancu)

-parapetul de protecție – un dispozitiv de siguranță necesar în infrastructura rutieră pentru securitatea circulației (autori: Adriana Nicolae, Nicoleta Ionescu și Ciprian Ungureanu)

-încercarea în regim static și dinamic a suprastructurilor podurilor rutiere (autori: Costel Gheorghe, Cătălin Dima și Nicoleta Ene).

Lucrările au fost prezentate în fața unui public numeros, format din membri ai corpului academic, cercetători științifici, autorități locale, elevi, studenți, masteranzi din domeniul tehnic și reprezentanți mass-media.

Evenimentul va continua mâine, 26 mai 2018, de la ora 9, tot la Centrul Cultural Mioveni, urmând să fie prezentate alte lucrări pe cele două secțiuni: productica și energie-mediu.

În an centenar, sesiunea este organizată sub titulatura “1918-2018: Contribuții românești în domeniul ingineriei”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3