Donaris 930 x 122

copii

A ÎNCEPUT FESTIVALUL DE TEATRU PENTRU COPII (GALERIE FOTO)

În această dimineață în centrul Piteștiului, pe traseul Teatrul „Aşchiuţă” – Teatrul „Alexandru Davila”, s-a desfăşurat parada personajelor de poveste, eveniment care a prefațat debutul celei de-a V-a ediţii a festivalului de teatru pentru copii și tineret „Așchiuță”.

Citiți și: Un spectacol de excepție: „Străini în noapte” cu Florin Piersic și Medeea Marinescu

În ciuda vremii mohorâte, destui copii, alături de părinţii lor, au venit să vadă „pe viu” personaje de basm precum Albă ca Zăpada, Păcală, zâne sau magicieni. Actorii Teatrului „Aşchiuţă” s-au costumat şi i-au invitat pe micuți la voie bună, dans şi la un „trenuleţ”. Numeroși piteşteni au fotografiat apoi personajele de poveste pe traseul pe care a avut loc parada.

La festival participă mai multe teatre de profil din ţară. La final vor fi acordate premii în bani pentru cel mai bun spectacol (Consiliul Judeţean Argeș va oferi 1.500 de lei), pentru interpretare (Teatrul „Alexandru Davila” va pune la bătaie două recompense a câte 500 de lei fiecare), pentru scenografie (500 de lei) şi pentru regie (500 de lei). O altă distincţie va fi atribuită pentru spectacolul cu cea mai bună muzică.

Citiți și: Dramele prin care au trecut acești părinți!

Din juriu vor face parte actriţa şi regizoarea Maria Mierluţ (preşedinte), actorul şi regizorul Toma Hogea, criticul de teatru Cristiana Gavrilă şi scenografa Mirela Dinu Piţigoi.

Programul complet îl puteți (re)citi aici: http://epitesti.ro/caleidoscop/teatru/parada-personajelor-de-poveste-azi-in-centrul-pitestiului/.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90