EcoMoto 930×122

Alina Gorghiu

Când putem circula pe autostrada Pitești-Sibiu. Anunțul oficial!

Când putem circula pe autostrada Pitești-Sibiu. Anunțul oficial!

Citiți și: Un Mercedes s-a făcut scrum pe Autostrada București – Pitești!

Se muncește intens pe diferite tronsoane ale viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu, iar ritmul este mulțumitor. Au spus-o doi politicieni de rang înalt.

„Lucrările sunt în grafic și dacă nu apare nimic neprevăzut, viteza de lucru va fi accelerată, în funcție de condițiile meteo” a spus Cristian Pistol, director CNAIR.

Citiți și: Se întâmplă ceva fabulos pe Autostrada Pitești – Sibiu! În sfârșit!

Declarația a fost făcută astăzi la Bascov, în marginea șantierului nodului rutier care va lega noua arteră de autostrada Pitești-București.

La fața locului a fost prezent Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și Alina Gorghiu, noul Ministru al Justiției, în calitate de parlamentar de Argeș.

Cei doi demnitari au venit la fața locului pentru a constata stadiul lucrărilor pe tronsonul Pitești-Curtea de Argeș.

Familia ministrului expropriată

Ambii s-au arătat optimiști, totul decurgând conform planurilor, fără abateri. Într-un spirit de glumă, liderul PNL Argeș, Alina Gorghiu a menționat că pentru construcția autostrăzii și familia sa a fost expropriată din zona Valea lui Enache!

Ministrul Sorin Grindeanu a punctat beneficiile majore pe care le va aduce autostrada Pitești-Sibiu pentru economia românească:

„Îmbunățățim infrastructura în general și cea rutieră și cea feroviară, investițiile sunt mari, vom vedea peste un timp că toate eforturile au meritat, transportul de mărfuri, turism…le vom constata la momentul oportun. Iar autostrada Pitești-Sibiu este printre proiectele cele mai importante pe care le realizăm.”

Costuri mai mari

Prețurile materialelor de construcție au crescut semnficativ încă din toamna anului trecut și ele sunt în plină evoluție. Cu toate acestea, ampla lucrare nu a avut de suferit, iar ministrul Sorin Grindeanu a dat asigurări că ele nu vor afecta termenele stabilite la care se vor fi gata anumite porțiuni și tronsoane de autostradă:

„E adevărat că permanent cresc prețurile, dar există bani, avem bani suficienți și vor fi alocați pentru a duce totul la capăt.”

Prima deplasare

O întrebare ne preocupă pe toți: Când va fi gata autostrada? Când vom putea face prima deplasare spre Sibiu pornind din Pitești? Raspunsul a venit din partea directorului CNAIR Cristian Pistol: „În anul 2028 vom circula pe autostradă, în măsura în care nu apare nimic neprevăzut”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

8 comentarii

  • Marcel spune:

    Sunt sigur că mulți dintre noi așteptăm cu nerăbdare finalizarea autostrăzii Pitești-Sibiu, dar pare că răbdarea noastră este pusă la încercare în continuare. Anunțurile oficiale privind termenul de finalizare al acestei autostrăzi par să se amâne mereu, ceea ce lasă loc la întrebări și incertitudini. În loc să ne bucurăm de o infrastructură modernă și eficientă, suntem nevoiți să ne confruntăm cu întârzieri și promisiuni nerealizate.

  • Sebastian spune:

    Sunt convins ca se vor finaliza toate cele 4 sectiuni ramase la termen, poate si mai devreme ca si in cazul primei sectiuni de la Sibiu la Boita. Insa e nevoie de multe resurse, eficienta pe toate tipurile de constructii si un ritm cat mai ridicat. De asemenea, si de mult noroc la vreme favorabila in acelasi timp!

  • Sorin Suciu spune:

    Mereu se tot dă înainte câte un an. Raportul e 2 înainte unul înapoi. Adică peste încă vreo 2 ani, va fi 2029,adică unul mai târziu. Apoi, peste alți 2, e 2030. Și tot așa. Deci, cei 5 ani vor fi 10.

  • ALX spune:

    Adevarat, ani de zile pt o mizerie de autostrada care trebuia sa existe de ani buni!

  • Anonim spune:

    Corect, dupa promisiunile legate de anul 2025, au mai plusat cu 3 ani. Dupa ce votam in 2024 probabil vom auzi promisiuni pentru 2030. Si apoi, naiba stie ce vom mai auzi…

  • Tanase Victor spune:

    Trebuie să respectăm termenele,ministrul transporturilor are continuitate.In vara lui 2026 ar trebui să se circule pe această autostradă. Altfel în condiții normale,deși mi-e simpatic ,ar trebui să dispară din politică.

  • Gigel spune:

    Pai duamna Gheorghiu e argeșeancă din Tecuci . Ea sa se intereseze de A7 care merge in Moldova .

  • Tudor spune:

    dru. lung pana la finslizari

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90