New Profesional Consult 930 x 122

Pitesti

Când se termină „semaforiada” din Pitești! Oficial

Când se termină „semaforiada” din Pitești! Oficial

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

Primăria Pitești transmite că lucrările de semaforizare aferente proiectului “Crearea unui sistem de management al traficului și
măsuri pentru gestionarea durabilă a parcărilor în municipiul Piteşti” se vor finaliza în luna decembrie a acestui an.

Acesta a fost răspunsul dat de instituție la o solicitare pentru informații de interes public adresată de un piteștean.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat în luna mai a anului 2020, iar termenul de finalizare prevăzut inițial era anul 2022. Lucrările au demarat însă tot în anul 2022, în luna martie.

Printre altele, proiectul propunea amenajarea a 38 de intersecții din municipiul Pitești prin: înlocuirea echipamentelor din 20 de intersecții semaforizate existente, realizarea de 18 noi intersecții propuse spre semaforizare, echiparea intersecțiilor cu camere video pentru prioritizarea vehiculelor de transport public.

Deși ”studiile de trafic și soluțiile au fost realizate de firme specializate, autorizate, cu experiență și cu multe astfel de lucrări în toată țara”, proiectul a adus multe nemulțumiri în rândul șoferilor, care acuză că noile semafoare mai rău îi încurcă.

Edilul Cristian Gentea a declarat spre sfârșitul lunii mai că după recepția lucrărilor se vor lua măsuri în funcție de cum se vor prezenta lucrurile la acel moment.

După recepție, dacă nemulțumirile vor persista, deși mie mi se pare că în multe dintre intersecții se circulă bine, semafoarele vor rămâne pe poziții, dar vor fi oprite.”, a declarat primarul Piteștiului. Subiectul pe larg, AICI – Pitești. Gentea, despre „prieteni” și apelativul „primarul semafor”!

Sursa: Facebook/Info Trafic Pitesti/ Ciprian Peter

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

8 comentarii

  • Dumitru Felicia spune:

    E ff bine E frumoasa și denumirea de ,,primar semafor,,care e problema…
    Și camere la toate semafoarele că sunt șoferi care nu vor să mai respecte și o să crească bugetul … Dacă se aplica legea totul o sa fie ok..Nici in alte țări nu urlă civilizația și educația dar se aplica legea și se dau sancțiuni.si e f bine…Și pt cei care aruncă gunoi tot așa…Mai trebuie semafoare…Viața are prioritate! F bine! Felicitări!

  • Moldoveanu vicentiu spune:

    Nici nu conteaza ca se vor opri semafoarele. Important e ca s-au montat, banii s-au dat…..restul e pentru alegatori!

  • Minca marian spune:

    daca avem semafoare de ce avem sunt multe .daca nu avem de ce nu avem ne calca soferii nu nu dau prioritate daca avem treceri de ce avem daca nu avem de ce nu avem daca .nu se costa nimic semaforizare de ce nu ne costa daca ne costa de ce ne costa deci un lucrul este definit nimic nu ne multumeste si avem de comentat dar nu comentam ca se fura jardinierele de pe podul viilor si se arunca in raul arges civilizatie zero taiat

  • Minca marian spune:

    dar evident primarul este de vina nu a prevazut in bugetul pe anul acesta hartie igienica sa ne stearga la fund atat a ramas de facut ce pretenții aberante la uni dintre noi

  • Anonim spune:

    vai de capul nostru cu un asa primar.
    mai rău nici ca se poate.
    cât de prost poți sa fii ca să găsești ceva de bun simt făcut de acest primar.
    de când a venit … numai absurditati și irosiți de bani.

  • Doricu spune:

    Știți care va fi rezultatul infestării cu semafoare a orașului? – taxa de circulație în Pitești. De ce? Marirea timpilor de staționare la semafoare creste poluarea cu noxe. Directivă a EU de scadere a poluării in orașe prevede instituirea de taxe pentru scăderea acestora. Mediul va monitoriza intersecțiile, va constata poluarea si hop TAXA PE ACCES in oras.

  • bâzbâz spune:

    niciodata… urmeaza schimbatul becurilor…

  • Gigel spune:

    Când montați intermitenta la semaforul Teilor cu Exercițiu? Stam ca prostii la rosu pe Teilor deși pe Exercițiu nu circula nicio mașină. Cand primim verde, la următorul semafor avem rosu mereu.
    Dacă asta înseamnă fluidizarea traficului, sa oprești la fiecare semafor, mai bine ne băgăm primarul undeva ..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3