NOR CURIER 930X122

Arges

CANTINELE ŞCOLARE DIN ARGEȘ, O AFACERE CARE MIROASE. URÂT!

Așa cum știți, zeci de copii de la Şcoala Gimnazială nr. 16 „I.L. Caragiale” din Piteşti au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la cantina unui after-school al unităţii de învăţământ.

Citiți și: Zi de sărbătoare marcată de accidente multiple. Încă unul, acum, în Argeș

Bucătăria şi sala de mese fuseseră autorizate pentru numai 30 de copii, dar aici serveau masa zilnic 180 de elevi!

Autorităţile au început o amplă verificare a tuturor cantinelor din județ şi au descoperit că în foarte multe cazuri mâncarea le este adusă copiilor de firme de catering cu care se spune că ar avea înţelegeri şi anumite persoane din conducerea Inspectoratului Şcolar Argeş.

Citiți și: Miraculos! Cum au scăpat 2 persoane după ce s-au răsturnat cu mașina

La cele mai multe after-school-uri un copil plăteşte pentru hrană câte 10 lei pe zi. La zeci de unităţi cu astfel de structuri afacerea cu cateringul este în floare, dar şi riscurile sunt mai mari, deoarece există pericolul ca mâncarea să fie infestată cu fel de fel de agenţi patogeni atunci când este transportată şi manipulată. De altfel, autorităţile judeţene fac verificări şi pe această filieră. (Foto: Școala Gimnazială nr. 16 „I.L. Caragiale” din Pitești)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3