New Profesional Consult 930 x 122

bani

Câți bani cash ai voie să ții în casă

Păstratul banilor la ”saltea” este un obicei des întâlnit la români chiar și în zilele noastre. Deși cea mai bună alegere ar fi depozitarea într-un cont bancar, unii oameni preferă să nu apeleze la bănci și aleg să-și țină veniturile în casă, practică care este considerată neinspirată de către experții financiari.

Citiți și: Argeș. 3000 de lei pentru fiecare nou-născut! Acum s-a anunțat!

Aceste persoane ar trebui să țină cont în acest caz de suma pe care au voie să o dețină în casă.

Legal, aceștia pot depozita ”la saltea” circa 10.000 de euro. O sumă mai mare ar putea trezi suspiciuni, autoritățile putând pune întrebări legate de proveniența banilor.

Citiți și: Argeș. Mobilă nouă, materiale didactice, echipamente digitale pentru o școală din Bradu

Experții în domeniul financiar avertizează că economiile trebuie păstrate în siguranță. Banii cash reprezintă un risc în cazul în care locuința este spartă de hoți.

Pentru a-și păstra banii în siguranță, românii care nu vor să apeleze la bănci mai au la îndemână și compania de asigurări care are seifuri speciale în care pot fi păstrate pe termen lung sumele respective, potrivit playtech.ro.

Analiștii financiar ne recomandă să punem bani deoparte pe fiecare lună pentru un fond de siguranță, care să ne ajute să trecem mai ușor peste anumite neplăceri, pierderea locului de muncă.

Sursă foto principal: bzzi.ro

Donaris 555×222

Comentarii

Un comentariu

570 X 90 POSADA 3