930 x122 grota rece

amenzi

CÂŢI BANI S-AU ÎNCASAT DIN AMENZI ÎN STAREA DE URGENŢĂ

A plouat cu amenzi în Starea de Urgenţă, iar la Piteşti s-a dat inclusiv o amendă-record de 20.000 lei. În total, la nivel naţional, cuantumul amenzilor a ajuns la aproximativ 600 milioane lei.

Citiți și: Important de știut pentru toți șoferii!

La stat au ajuns însă mai puţin de 100 milioane lei, a dezvăluit Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, în cadrul emisiunii „În faţa ta”, de la postul de televiziune Digi 24.

Putem spune că, în medie, doar una din şase persoane sancţionate a plătit amenda.

Citiți și: Atenție dacă stați la bloc: amenzile ajung până la 100.000 de lei!

Vă reamintim, pe 6 mai, Curtea Constituțională a României a admis sesizarea Avocatului Poporului împotriva OUG 36/2020, actul normativ care a introdus amenzi între 2.000 şi 20.000 de lei pentru nerespectarea ordonanţelor militare şi a condiţiilor de ieşire din case în perioada stării de urgenţă.

Cei care au fost amendaţi au avut la dispoziţie 15 zile de la momentul încetării Stării de Urgenţă (15 mai), pentru a depune contestaţie în instanţă. Astfel, perioada a expirat la data de 30 mai, iar cei care au ezitat să conteste sunt buni de plată.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3