New Profesional Consult 930 x 122

mosoaia

CĂUTAREA REZERVELOR DE PETROL DE LA MOŞOAIA A COSTAT… MAI NIMIC!

După cum v-am mai informat, firma bucureșteană Prospecțiuni, controlată de omul de afaceri timișorean Ovidiu Tender, face prospecțiuni geologice în câteva localități din Argeș. Prospecțiunile sunt pentru găsirea de noi zăcăminte de petrol.

Citiți și: Cum a avut loc teribilul accident de lângă Pitești

Deși la un moment dat se zvonise că, de fapt, se caută gaze de şist, zvonurile au fost infirmate categoric atât de firma de prospecțiuni și de beneficiar (OMV Petrom), cât și de Agenția pentru Protecția Mediului Argeș. Printre localităţile vizate se numără şi comuna Moşoaia. Primarul Florea Ene a dezvăluit astăzi, în săptămânala conferință de presă de la Prefectură, suma de bani pe care firma lui Tender a plătit-o localităţii pentru a obţine dreptul de tranzitare: 40.000 de lei.

Reamintim numele localităților din Argeș în care, potrivit Agenției județene pentru Protecția Mediului, se fac aceste prospecțiuni: Răchițele de Jos, Băbana, Ciocănești, Slătioarele, Ciocănăi, Smeura, Geamăna, Albota, Broșteni, Lăceni, Lăngești, Săpata, Mârghia de Jos, Chițani, Vedea, Lungulești, Vața-Alunișu, Preajba-Cartojani și Pitești. Prospecțiunile presupun detonarea de explozibil sub pământ, pentru detectarea eventualelor zăcăminte de petrol. APM Argeș a dat asigurări că „din documentația depusă la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș rezultă că efectuarea lucrărilor de prospecțiuni geologice nu prezintă niciun risc pentru populație”. (Foto Ovidiu Tender: jurnalulnational.ro)

Citiți și: Accident grav lângă Pitești! Două persoane sunt rănite

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90