Donaris 930 x 122

argeseni

Ce se întâmplă cu salariile argeșenilor

Ce se întâmplă cu salariile argeșenilor

Citiți și: Motive de îngrijorare pentru salariați!

Câştigul salarial mediu brut realizat în județul Argeș în luna septembrie a.c. a fost de 6540 lei. Este o creștere cu 114 lei (+1,8%) față de nivelul realizărilor salariale înregistrate în august 2023.

Evoluția ascendentă a fost imprimată de dinamica pozitivă a câștigurilor salariale din toate sectoarele de activitate.

Citiți și: Transport metropolitan – NU, apă maro – DA, mașină electrică – DA, salariu 2000 €

La nivelul județului Argeș, în luna septembrie 2023 s-a realizat un câştig salarial mediu net de 4088 lei. Este o creștere cu 88 lei (+2,2%) față de luna august 2023.

Pe sectoare de activitate, creșterea câștigurilor salariale medii nete comparativ cu cele înregistrate în luna august a.c. a fost susținută de toate sectoarele economice.

Creșterile câștigului salarial mediu net față de luna august 2023 au fost determinate de acordarea de prime ocazionale. Intră aici prime trimestriale, anuale, pentru performanțe deosebite.

Dar și de drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare).

Ce se întâmplă cu salariile argeșenilor

De asemenea, creșterile câştigului salarial mediu net s-au datorat realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (în funcţie de contracte/proiecte).

Câștigul salarial realizat în județul Argeș în luna septembrie 2023 a fost mai mic comparativ cu realizările salariale medii la nivel național, atât în valoare brută cât și în valoare netă (-11,0%).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90