New Profesional Consult 930 x 122

salarii

Cei care lucrează „de când se ştiu” pe salariul minim ar putea scăpa de acest chin!

Cei care lucrează „de când se ştiu” pe salariul minim ar putea scăpa de acest chin!

Citiți și: Motive de îngrijorare pentru salariați!

Potrivit unui proiect de guvern, firmele nu vor mai putea ține angajații mai mult de 24 de luni pe salariul minim. După cele 24 de luni, firmele vor fi obligate să le crească salariul. Modificarea vizează inclusiv contractele în derulare, atâta vreme cât sunt încheiate pentru cel puțin 24 de luni.

Proiectul de ordonanţă este în dezbatere zilele acestea.

Citiți și: Argeș. Domnule primar, e bine cu 2500 € pe lună, în timp ce oamenii câștigă 2000 de lei?

„S-ar stopa fenomenul prin care anumiți salariați sunt ținuți ani de zile pe același salariu, singura creștere operând doar pentru că valoarea salariului minim este ridicată anual de Guvern”, scrie avocatnet.ro.

Mai multe detalii, AICI.

Totuşi, această măsură ar putea avea „două tăişuri”, în sensul în care angajatorul va căuta toate modalităţile de a scăpa de angajatul cu „vechime” pentru a nu-i majora salariul, optând la finalul celor 24 de luni pentru o altă persoană care să-i ia locul.

(Foto: descriptiv / Sursa: Avocatnet.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3