New Profesional Consult 930 x 122

888 poker

    Cele mai proaste mâini de start din Texas Hold’em

    Texas Hold’em a schimbat radical pokerul și l-a transformat într-un joc de abilități.

    Cum norocul influențează tot mai puțin desfășurarea unei mâini, știi deja la ce să te aștepți încă din momentul în care primești cele două cărți personale.

    Iar unele combinații sunt atât de proaste încât știi din start că e mai bine să renunți la ele, deoarece ai șanse foarte mici la pot în mâna respectivă și pe termen lung ai doar de pierdut dacă le joci.

    Cunoașterea combinațiilor care aduc succes și a celor la care e bine să renunți reprezintă un detaliu extrem de important în cazul în care îți dorești să progresezi.

    Dacă vei juca poker într-un cazino terestru, vei vedea destul de rar jucători care nu se pot abține să joace cam toate mâinile, însă lucrurile se schimbă destul de mult când joci online poker.

    Acest lucru se datorează, nu doar accesului facil, ci și faptului că majoritatea platformelor de poker online sunt operate de un brand care oferă și pariuri sportive și jocuri de casino. Astfel, pot ajunge la mesele de poker și jucători fără experiență.

    Cele mai proaste mâini de start din Texas Hold’em 2-7

    Combinația dintre un 2 și 7 de culori diferite este, în opinia specialiștilor, cea mai proastă mână de start din Texas Hold’em.

    Acestea sunt cărțile cele mai mici pe care le poți primi din partea dealerului și cu care nu poți realiza măcar o chintă (4 cărți diferență între ele). Chiar și dacă ar fi de aceeași culoare, situația nu s-ar schimba prea mult.

    Dacă vei face culoare, va fi una de rang mic. Este genul de mână pe care jucătorii buni o abandonează din start.

    2-8

    Principiul este același ca la mâna de mai sus. În cazul în care primești aceste cărți, ar trebui să te gândești nu de două, ci de trei ori înainte dacă îți dorești cu adevărat să continui. Cei mai mulți jucători renunță fără să stea pe gânduri.

    3-7 și 3-8

    Două combinații atât de proaste încât doar cele două prezentate mai sus sunt mai slabe. Singura diferență este că ai un 8. Ai șanse mici să faci mare lucru într-o mână când primești aceste cărți.

    2-6

    Când ai această combinație, poți spera să aci o chintă dacă pe flop vor veni 3-4-5. Totuși, orice jucător agresiv cu 6-7 te va scoate. În cazul în care vei face culoare, există o șansă bună ca cineva să aibă o culoare și mai mare. La mesele la care sunt cel puțin 4 jucători, sunt șanse foarte mari să pierzi această mână în foarte multe situații. Dacă ești la Heads-up, poți risca puțin și să o joci.

    2-9, 3-9 și 4-9

    Da, 9 este cel mai mare număr pe care l-am prezentat până acum. Dar șansele pe care le ai cu această mână de start sunt în continuare mici. Chiar și cu o pereche 9-9 vei fi mai jos decât multe alte combinații. Iar la asta se adaugă și faptul că nu ai cum să faci o chintă. Este o combinație ce trebuie jucată cu foarte multă atenție.

    2-10

    Cei pasionați de poker cunosc foarte bine această mână de start datorită lui Doyle Brunson, care a reușit să câștige două brățări WSOP cu ea. Totuși, deși legendarul jucător a făcut o performanță notabilă, mâna de start nu este în niciun caz una care să-ți dea mari speranțe. Doyle Brunson a fost sclipitor, însă câți suntem ca el?

    5-9

    Este o mână pe care cei mai mulți oameni o joacă doar de dragul distracției, fără așteptări prea mari. Dacă ești într-o situație în care îți poți permite să pierzi câteva jetoane, ai putea să riști. Dar dacă ești la limită, cel mai bine este să renunți. Asta deoarece pe termen lung vei pierde mult din punct de vedere statistic.

    4-7, 4-8, 5-8 și 3-6

    Combinațiile de mai sus nu ar trebui să le joci nici măcar în small blind, deoarece, din punct de vedere statistic, vei câștiga foarte rar. Doar un flop norocos te va ajuta să câștigi. Le poți folosi, în schimb, în big blind, când poți vedea cărțile gratis.

    Carte mare și carte mică, de culori diferite

    Mulți începători se entuziasmează dacă văd că au primit o carte mare. Parcă nici nu mai contează că lângă ea se află un 2, 3 sau 4. În cele mai multe cazuri, aceste combinații sunt pierzătoare și nu ar trebui să riști prea mult cu ele.

    As și carte mică, de culori diferite

    O altă greșeală adesea întâlnită este entuziasmul generat de orice as care apare. Aceasta este o mână bună în 1 contra 1, însă dacă ești la o masă cu cel puțin patru jucători și cineva dă Raise, ar trebui să te gândești serios să renunți. Asta deoarece pe termen lung vei pierde cu această combinație.

    Sursa foto canva.com

    Cele mai proaste mâini de start din Texas Hold’em

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90