NOR CURIER 930X122

sens giratoriu

Codul Rutier, modificat din nou! Noi reguli în sensul giratoriu!

Parlamentarii vor să modifice din nou Codul Rutier pentru a schimba regulile de circulație în sensul giratoriu.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Proiectul de lege de la Senat redefinește sensul giratoriu, notează avocatnet.ro.

Concret, potrivit inițiativei legislative, sensul giratoriu ar urma să fie definit drept un drum principal cu sens unic şi traiectorie giratorie, care se intersectează succesiv cu drumuri secundare pe partea dreaptă.

Citiți și: Centrul Comercial schimbă această zonă aglomerată! Se face un nou sens giratoriu!

Astfel, din noua definiție a sensului giratoriu va fi eliminată ideea de intersecție.

În prezent, Codul rutier include în categoria intersecțiilor cu circulație dirijată și intersecțiile în care circulația se desfășoară în sens giratoriu.

Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie adoptat de Parlament, promulgat de președintele statului și publicat în Monitorul oficial.

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

25 de comentarii

  • Petru spune:

    Drum cu sens unic principal cu drumuri secundare laterale și traiectorie giratorie!!
    Mai sa fiu al naibii!Atunci și curbele deosebit de periculoase se pot încadra la ,,traiectorie giratorie,, nu? Cui ia venit ideea la așa ceva? Intersecție cu sens giratoriu este cu istorie lungă,de ce trebuie schimbată? Cine se joaca cu circulația rutieră după așa cum visează noaptea? Sper că forul legislativ da nu fie de acord cu așa ceva.

  • george1000 spune:

    Petru de ce se trezește un bou că tine care nici nu are permis, să comenteze?

  • Cristian Leahu spune:

    Chiar nu mai aveți nimic de făcut pentru țara asta? Chiar circulația în sensul girotoriu duce tara în direcția care mergem? Încercați și modificați alte legi pt binele românilor și nu mai bateți câmpii putorilor ordinari!

  • Nistor Gicu spune:

    Nu trebuie schimbat rolul sensului giratoriu, este foarte bine așa cum este reglementat în prezent

  • Ion Dan spune:

    Sa rămână așa cum este de nu se gândesc la alte lege legea pensiilor private umfla,la Pensiile Forte Mici de 1000 lei sa le mai mărească. Cu pensiilor nesimțite că șanț impozitare la fel. Cu multă Stimă și Respect. O Zi Binecuvântată.

  • Calin spune:

    Politistii de la pipera, noaptea ce viseaza implementeaza ziua in sistem, de-aia nu se pupa multe chestii, cu ce trece prin montor

  • Neacsu Nicoleta spune:

    Sa faceti ce este nevoie pt popor nu doar sa modificați legi care nu își au rostul.
    Plafonați combustibilul, energia electrică și gazul cum fac alte Țări. Ar fi cazul sa luați exemplul bun! Mi-aș dori ca toți parlamentarii sa trăiască familia lor cu 3000 lei pe luna și după sa vorbească. De ce nu dați o lege sa va micșorați salariile sa facem economie?

  • Marian spune:

    Este corect, nu mai comentați aiurea , dacă erați voi la conducere nu mai exista sens giratoriu, rămâneam la nivel de căruță, lucrurile trebuie sa evolueze în bine ,
    Oe scurt în situația actuala autoturismul de pe banda 2 din sens la părăsirea sensului trebuie sa acorde prioritate autoturismului de pe banda 1 care nu iese din sens ceea ce nu se respecta și mulți șoferi nu știu cum sa acorde prioritate în aceasta situație, după noua modificare cel de pe banda inferioara va trebui sa acorde prioritate autoturismului care iese din sens după o banda superioara cum e mai ok pentru ca ai mai multă vizibilitate în stânga în aceasta situație sensul virand doar la stânga.

  • Viorel Ciurica spune:

    Daca vreti sa faceti ceva util pentru tara lasati dreaqu sensul giratoriu asa cum este si faceti cumva ca administratorii drumurilor sa-si faca treaba ca la carte. Drumurile sa prezinte siguranta pentru participantii la trafic. Sa raspunda cu libertatea pentru eventuale accidente produse din cauza drumului. Ne-am saturat de platit taxe si impozite si de petrecut ore in sir in traficul nostru. Vine iarna in curand, sper sa nu ne ia din nou pe nepregatite.

  • Ioachim spune:

    Ar fi mai simplu ” intersecție giratorie cu una sau mai multe benzi, cu prioritate de stânga atât la întrarea cât și la ieșirea din aceasta”. Simplu și cuprinzător, nu?

  • Ferus spune:

    Este bine asa cum este acum ,nu trebuie schimbat,sint alte multe reguli ce ar trebui schimbate

  • Leonardo spune:

    Hai k sunteți proști rău !!! Nu mă miră că-i merge rău țării cu asemenea prostime la conducere !!!!

  • Popa Marin spune:

    Când ai parlament plin de prosti ,ce așteptări sa mai ai

  • Bug Zileriu spune:

    O modificare binevenita.
    In prezent, circulatia se face „dupa ureche”, multi soferi si chiar si politisti nu inteleg care sunt regulile care guverneaza circulatia in sensul giratoriu si multi soferi si-au castigat dreptata doar in instanta.
    Exemple de greseli „clasice” :
    1. Se semnalizeaza „stanga” la intrarea si in sensul giratoriu, unde nu este cazul.
    2. La iesirea din sensul giratoriu, de pe banda a doua, nu se acorda prioritatea de trecere celuia de pe banda 1
    3. Nu se semnalizeaza dreapta la iesirea din sens
    Toate aceste reguli nu sunt specificate in actualul Regulament, dar sunt derivate din regulile generale.
    Parte din confuzii provin din decretarea sensului giratoriu ca intersectie.
    In fond, el este un drum foarte curbat, cu prioritate fata de drumurile cu care se intersecteaza.
    Noul regulament face o precizare binevenita si necesara.
    Cei care fac comentarii negative despre acest subiect dovedesc ca nu il inteleg.

  • Dani spune:

    Boss, la punctul doi de cand banda 2 da prioritate wtf?? Ai marcaje de încadrare dinainte de a întra in giratoriu șoferul vietii, banda 1 înainte si la dreapta, banda 2 inainte și la stânga!! Nu se intersecteaza nimeni ca sa dea unu altuia prioritate! Iar in giratoriu NU exista benzi! Se numesc marcaje de ghidare, vai de…

  • Cristian spune:

    Sensul giratoriu e făcut pentru fluidizarea circulației . Daca sunt mai multe benzi și sunt presemnalizate e ok . În România , când prioritatea o are cel cu mașina mai tare , vor mai trece mulți ani până când sa înțeleagă că pe șosea indiferent de puterea cailor trebuie sa respectam legea ,sa ne respectam între noi și să uităm de orgoliu (cauza celor mai multe accidente )

  • Lucia spune:

    Veniti fratilor in Brasov sa exersati „sensul giratoriu” si nu o sa mai comentați. Cea mai utilizată prioritate este cea ” la mica intelegere intre soferi” .

  • Ioan Marginean spune:

    Si ce faci cand la intrare sunt doua benzi si la iesire una singura?

  • Ivascu spune:

    Să vedeți câte accidente vor fi până află toți șoferii de noile chimbari.

  • Adi spune:

    Bug Zileriu puntul 1 este o chestie foarte corecta, puncul 2: banda 1 trebuie să dea prioritate nu banda 2, iar cu puntul 3 sunt deacord că ar trebui să se semnalizeze

  • Cristian Ionita spune:

    Dacă modifica acum regulile sensului giratoriu, cu siguranță abia în următorii 15 ani vor afla și majoritatea șoferilor de ea. A trecut amar de vreme de când s-a modificat regula de a face stânga intr-o intersectie fără să mai ocolești prin dreapta centrul imaginar al intersecției și totuși majoritatea șoferilor blocheaza traficul încăpățânindu-se să-l depășească. Singurii castigatori for fi tinichigii și vopsitorii din atelierele service…

  • Dam spune:

    Pentru Dani zis și idiotul!
    Ești dobitoc dacă crezi că în sensul giratoriu nu sunt benzi!

  • Ion spune:

    @Cristian Ionita
    Regula aia cu ne-ocolirea centrului intersectiei poate functioneaza bine la tine la țară. În orașe mari cu peste două benzi pe sens, după regula actuală, la stânga nu mai trece nicio mașină.

  • Virgiu spune:

    Oare cum sa mai facem bani in a publica un nou manual de circulatie modificand o aberatie, sau introducand un nou semn de circulatie?

  • Claudiu spune:

    Mai bine ar schimba semnalizarea conducătorilor auto atunci când trec prin sensul giratoriu care acuma ie de tot rahatu, dacă mergi înainte semnalizezi stânga și apoi dreapta și dacă ești umpic mai lent deja ai intrat pe sensul de mers înainte și nu a apucat sa schimbe semnalizarea iar cel care vine din sens opus habar nu are ce intenți are sau a avut colegu. Și multe alte exemple

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90