930×122 CAPRA 5

amenda

Codul Rutier, modificat! Pentru ce mai puteți lua amendă!

Codul Rutier, modificat! Pentru ce mai puteți lua amendă!

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Ordonanța de Guvern 195/2002 care reglementează circulația pe drumurile publice a fost modificată în sensul în care polițiștii pot aplica de acum înainte amenzi pentru cei care conduc mașini murdare.

La acest capitol intră și geamurile laterale ale mașinilor, dar și parbrizul sau luneta.

Citiți și: Când ai Porsche și tupeu, codul rutier și bunul simț nu există!

Potrivit noilor reglementări, se consideră un geam murdar, unul care ”restrânge sau chiar le estompează vizibilitatea”.

Astfel, șoferii au obligația de a “menţine permanent curate parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, tractorului agricol sau forestier, dacă prin aceasta se restrânge sau se estompează vizibilitatea în timpul mersului”.

Amenzile aplicate sunt prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni, și pot fi cuprinse între 870 de lei și 1.160 de lei.

Detalii și despre alte sancțiuni, AICI

SMART KIDS 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Nenea spune:

    baetii au ieșit la produs. ca trebuie sa producă bani pentru sistem. mercenari de sistem puși la produs un ban ca BMW trebuie amortizat…… cu banii din amenzi.. . și repede….. ca o sa mai urmeze și altele…… ca are balta fraieri.

  • Sofer spune:

    Ne așteptăm la ABUZURI din partea TALHARILOR care au o normă pe tură?
    Această măsură de a fi amendați pe acest motiv , justifica că , OUG 195 / 2001 este ORDONANTA TALHARIEI a conducătorilor auto din păcate !

  • Miron Rotaru spune:

    Javrele din parlamentul de hoti al României au mai dat o lege prin care sa facă bani la buget.Nu mai votați hotii din PNL și PSD care ne fura și ne amendează ca asa vor ei și sunt incapabili sa conducă tara.Jos hotii din guvern și parlament.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3